Реклама / Ads
26| 20581 |31.05.2023 ЪNDERGROUND

Накратко: Следват арести. Кои са в списъка?

.
Искането за сваляне имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е само интродукция към това, което предстои. Следващата крачка е неговото задържане. Това щяло да стане веднага, щом бъде гласувано свалянето на депутатския му имунитет или ако той сам се откаже от него. БСП, ДПС, ИТН и „Възраждане“ вече са готови да гласуват за свалянето на имунитета.
 

Някои от тях го обявиха публично. Знаково в това отношение бе емоционалното изказване на Мустафа Карадайъ, че първите две коалиции – ГЕРБ-СДС не трябва да съставят редовно правителство. Няма да се спирам на определенията и прилагателните които Карадайъ употреби – остават за негова сметка и в това ще се убеди сам скоро. Оцеляването му на поста е временно и не зависи от него.

 

Накратко:

 

Освен арест за Борисов, се готвят обвинения и задържания на министри от неговите три кабинета. От енергетиката, през милионите в магистралите до Руски/Турски поток.

 

Няма да бъдат подминати вършалите в МВР и службите.

 

Важни фигури в ГЕРБ вече са дали знаци, че са готови да свидетелстват срещу своя лидер, за да спасяват себе си.

 

В ГЕРБ са наясно за кои хора става дума.

 

Ще бъдат ударени и лица от приятелския кръг на Борисов, заради съмнителни сделки, обществени поръчки, пране на пари, неясен произход на милиони в чужди банки и скъпарски имоти.

 

Ще бъдат повдигнати обвинения и на политици, които досега са се считали и все още са считани за недосегаеми.

 

Вторият етап от тази прокурорска офанзива ще засегне близкият кръг около президента Радев.

 

Откъде знаем всичко това? От източници в прокуратурата, МВР, службите и парламента.

 

Разполагаме и с имена на някои от тези, които ще се окажат с обвинения и ще поемат към арестите, но не е редно да ги назоваваме, защото ситуацията се променя с часове.

 

Този път задаващите се действия не са по решение или хрумване на главния прокурор, президентството или на кукловоди от задкулисието. Самото задкулисие е на мушката.

Което е знак за всеки интелигентен човек да се замисли за взаимодействията с партньорските държави в НАТО, ЕС и техните служби.

 

***

Многохиляден протест срещу действията на президента Радев имаше снощи пред сградата на "Дондуков" 2, който премина в шествие. Май се завръща духът от 2020 г.

 

***

Тази сутрин пред Народното събрание се събра рехава агитка, която защитаваше Румен Радев и искаше затвор за "военнолубците", "националните предатели" и тези, които ни вкарвали чрез НАТО във война с Русия. Жалък опит, авно е било малко времето за подготовка. Сред протестиращите е имало около двайсетина цивилни служители от ДАНС (информацията ни споделиха служители от агенцията). Имаше и някакъв поп (неясно дали бе автентичен), който анатемосваше желаещите промяна партии и политици.

 

***

Родената в Киев Голда Меир, считана за един от най-успешните премиери и политици на Израел, казва в едно интервю: „Светът е жесток, егоистичен и груб. Той не забелязва страданието на малките народи. Дори най-просветените правителства, демокрациите, ръководени от достойни хора, представляващи достойни хора, не са твърде склонни да мислят за проблема със справедливостта в международните отношения. Не винаги можем да приемем съветите им и затова трябва да имаме смелостта да погледнем реалистично на нещата и да действаме, както инстинктът за самосъхранение ни казва.“

 

***

Когато се сблъскат дългът и личният интерес и желания, дългът винаги трябва да е на първо място. Нещо, което ни завещаха лудите глави от Възраждането и българската национална революция.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6123 |25.03.2022 Разследват бившия зам.-министър Манолев от списъка „Петков” и по данни от САЩ . 12| 22441 |12.05.2020 Само във Фрог: Разследват се мастити бизнесмени, опоненти на властта. Може да се стигне до ареста им . 5| 6720 |15.10.2018 Разследват ”Джи Пи Груп” за пране на пари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads