Реклама / Ads
7| 3409 |13.12.2021 НОВИНИ

Нанков: АПИ и “Автомагистрали” са обезпечили всеки даден по договорите лев

.
Държавата като добър стопанин представлявана от АПИ, "Автомагистрали" е обезпечила всеки един даден лев по договорите със своите контрагенти чрез законоустановените обезпечения.
 

Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента бившият министър и депутат от ГЕРБ Николай Нанков. Той показа пред медиите множество документи - банкови гаранции и застраховки по различни договори за авансово плащане, сключвани от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

 

Именно авансовите плащания бяха един от проблемите, посочени от служебните управляващи. Милиони са били раздадени за пътно строителство, а една от големите схеми е тази с АМ “Хемус”, където според последните разкрития са потънали милиони. Парите са отпуснати за участъци, които все още не разполагат с подробен устройствен план, но от ГЕРБ не виждат проблем. 

 

ФрогНюз припомня още, че само преди дни се стигна и до сблъсък между ГДБОП и прокуратурата, след като държавното обвинение посочи, че върху него се упражнява натиск. От главната дирекция отричат. 

 

Николай Нанков посочи, че всеки лев за АМ “Хемус” има гаранция и попита защо през последните 8 месеца тези пари не са били изискани. 

 

"Искам да опровергая безпочвените обвинения от последните няколко дена на един назначен бивш служебен силов министър, който влиза в някакво умопомрачение. Всеки договор съдържа тези клаузи по отношение на авансовите плащания - те са гарантирани от безусловна и неотменима банкова гаранция или застраховка в срока на договора”, отсече Нанков.

 

"Нито съм в главата на един конкретен министър, нито съм му на ракиите, нито на имотите, с които разполага. Но е добре тези документи да бъдат осветлявани през вас медиите на българските граждани", иронично добави Нанков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4990 |08.10.2021 АДФИ пак не видя проблем с “Автомагистрали” . 15| 4658 |31.01.2021 Христо Иванов: С “Автомагистрали” 5 млрд. лв. от джобовете ни отиват към приятелите на Борисов и на Пеевски . 8| 4643 |01.05.2020 Николай Нанков: Строителите в ЕС искат да измъкнат икономиките от кризата . 4| 4278 |27.02.2020 Нанков: Няма да има винетки за спорните отсечки в Столичната община

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads