Реклама / Ads
10| 4929 |12.02.2020 НОВИНИ

От НАП също погнаха Божков. Запорираха дялове на две от компаниите му

.
Националната агенция по приходите се захвана с казуса “Васил Божков”. С това НАП става поредната държавна институция, погнала хазартния бос. Справка на “Капитал” показва, че са запорирани дялове на две компании, свързани с името на Божков. Става дума за “Ню геймс” и “Евробет”.
 

Справка по партиди на компании на Божков в Търговския регистър показва, че на 6 февруари данъчните са наложили запори върху дялове на поне две негови компании, чрез които се държат контролните пакети в "Ню геймс" - организаторът на "Национална лотария", "Евробет", чиято собственост е конкурентната "Лотария България" и предлага онлайн числови игри, а също и дружеството - собственик на самолета на Божков.

 

Основанието е бланкетното - "предполагаеми публични вземания". Това би трябвало да означава, че при проверка или ревизия НАП е открила потенциални данъчни нарушения, за които тепърва ще издава акт, като предварителната обезпечителна мярка има за цел да се запази имуществото, което евентуално би могло да бъде използвано, за да се погаси задължението към държавата.

 

Едната от компаниите, където данъчните са видели проблем, е "Вабо 2012", в което едноличен собственик е Васил Божков. Компанията притежава контролния дял в бизнеса с талоните “Национална лотария”. “Вабо 2012” е собственик на 51% от "Лотария БГ”, която на свой ред притежава лиценза за моментната лотария, попаднала под ударите на закона миналата седмица.

 

Втората компания, за която НАП е излязла с аналогично съобщение, изпратено към Агенцията по вписванията, е "Евробет партнърс". Това е дружеството, което притежава 51% от "Евробет", като останалите 49% са на гръцката Intralot, контролирана от Сократис Кокалис. "Евробет" организира другата частна "Лотария България", но по-голямата част от бизнеса й са числови игри, които не са обект на новата законова забрана.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5194 |10.02.2020 Задържаха партньора на Божков. Александър Тумпаров с парична гаранция от 1.5 млн. . 3| 3930 |15.10.2019 Запорираха имущество на Арабаджиеви за над 310 млн. лв. . 8| 6031 |23.08.2019 Запорираха пенсии за над 620 хил. лева на близо 5 000 души заради дългове . 14| 5542 |25.05.2019 Запорираха над 9 млн. лв. на кмета на Септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads