Реклама / Ads
0| 4709 |04.04.2018 НОВИНИ

Нападателката на ”Ютюб” била гневна на компанията

.
Жената, която откри огън и простреля трима души в централата на „Ютюб“ в Калифорния, била гневна на компанията за отношението и към нейни видеоматериали, предаде Би Би Си, цитирана от националното радио.
 
Полицията идентифицира нападателката като Насим Агдам (39 г.), но посочи, че все още разследва мотивите.

Според US медии тя била ядосана на компанията, защото филтрирала нейните видеоматериали и намалила плащаните за тях пари.

При нападението във вторник в Сан Бруно огнестрелни рани получиха мъж на 36 години, който е в критично състояние и две жени на 32 и 27 години. Нападателката се простреля след атаката и загина.

Според бащата на Насим - Исмаил Агдам, тя била разгневена на „Ютюб“, защото спрели да й плащат. Той заявил пред местна медия, че предупредил полицията, че дъщеря му може да отиде в централата, защото „мразела“ компанията.

В понеделник той съобщил за продължителното отсъствие на дъщеря си, която не отговаряла на телефонни обаждания цели два дни. Агдам казал, че от полицията в Маунтин Вю му се обадили във вторник около 2 ч през нощта местно време и му казали, че намерили Насим спяща в кола, а той ги предупредил, че тя може да отиде в централата на “Ютюб“.

Говорителката на полицията в Маунтин Вю Кейти Нелсън потвърди, че полицаите са намерили жена със същото име, спяща в автомобил на паркинг в града във вторник сутринта, която отказала обяснения.

US медии съобщиха, че Насим имала канал и уебсат, в които качвала видеоматериали с различно съдържание, включително за жестокост над животни. А самата се описвала различно – като веган, запалена по фитнеса, човек на изкуството, рапърка.

Нейният канал „Насим Уондър1“ имал около 5000 абоната, но нейните видеа били поствани на различни платформи.

Пред януари 2017 г. тя пуснали видео, в което се оплаква, че „Ютюб“ филтрира съдържанието, заради което видеата й имат по-малко гледания. На сайта си също отправила нападки към компанията. Освен това цитирала Адолф Хитлер: „Лъжете на едро, лъжете просто, продължавайте да го казвате и накрая ще ви повярват“.

Насим Агдам и е живяла в калифорнийския град Ривърсайд, а после и в Сан Диего.

Стрелбите са често явление в САЩ, но рядкост е извършителят да е жена.
Нападението породи паника в централата на „Ютюб“, която е филиал на „Гугъл“, където работят обикновено над 1000 души. Град Сан Бруно, в който тя се намира,  е на около 20 километра южно от Сан Франциско.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4653 |04.04.2018 Стрелбата в централата на YouTube била битов конфликт . 7| 5947 |27.03.2018 Юлия Кръстева била сътрудник на ДС . 1| 5324 |26.03.2018 Руска депутатка била собственичка на огнения мол . 0| 6220 |10.03.2018 В Сърбия арестуваха софиянка, убила мъжа си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads