Реклама / Ads
1| 3270 |24.10.2022 НОВИНИ

Напрежение! МЗ готви да върне човек на Любомир Спасов в управата на Правителствена болница

.
Болница ”Лозенец”
Министерство на здравеопазването готви да върне човек на проф. д-р Любомир Спасов в управата на УМБАЛ “Лозенец”, известна още и като Правителствена болница. Става въпрос за Олга Мицова, за която има информация, че като представител на държавата ще бъде пратена за член на Съвета на директорите.
 

Тази новина буквално взриви от възмущение медиците в лечебното заведение, които са на мнение, че по този начин статуквото се връща на бял кон  Те са категорични, че ако това се случи, ще напуснат и ще търсят реализация на друго място. Припомняме ви, че Мицова бе в същия Съвет по времето, когато проф. Спасов бе начело на Правителствена болница.

 

Именно тогава - през 2021 г.  гръмна и скандала с т. нар. незаконни трансплантации. Тогава стана ясно, че против законите на страната в болница “Лозенец” са трансплантирани бъбреци на хора от чужбина, като органите са взимани от хора, които само по документи да били техни роднини. Така например японец ляга под ножа, за да вземе орган от гражданин на Украйна. Все още разследването не е влязло в съда, но наскоро контролните органи в лицето на прокуратурата започнаха да нов идентичен случай. Скандалните разкрития станаха и повод д-р Любомир Спасов да бъде сменен. 


Въпреки това той продължава да прави опити да се върне на ръководния пост. Като провокация от негова страна бе възприето и  желанието му да се яви на конкурса за директор. Според медици, бившият шеф, който се свързва с ГЕРБ и ДПС, прави всякакви опити да запази влиянието си, като поставя близки хора на възлови места, така че да може да дърпа конците, независимо, че е вън от системата.

 

Лекарите са категорични, че доколко плановете ще му се изпълнят зависи единствено от волята на министъра на здравеопазването Асен Меджидиев. Според медийни публикации напоследък той е върнал много кадри на ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2751 |23.10.2022 Мексико се готви за урагана ”Рослин” . 6| 3662 |23.10.2022 Г-7: Призоваваме Русия незабавно да върне пълния контрол върху Запорожката АЕЦ . 7| 2765 |20.10.2022 Христо Иванов: Решихме да се върнем в зала и да продължим процедурата отначало . 0| 2665 |19.10.2022 ЕС готви санкции за Иран заради продадените на Русия дронове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads