Реклама / Ads
9| 6942 |26.08.2011 НОВИНИ

Наркобосът Байков: Всички гниди да треперят!

.
вчера Байков беше задържан
Какви са тия Таки, Демби, Баретата? - крещял дрогиран той. Помнят, че рязал пръсти.
 

Задържаният вчера при акция на ГДБОП Христо Байков, за когото говорят, че контролирал продажбата на наркотици от Руски паметник до Княжево, е определян като най-агресивният играч на пазара, който опитвал да заеме нишата в бизнеса с дрога, освободена след ареста на Златко – Баретата. Това пише в. “Всеки ден”. Целта му била да стане монополист на наркопазара в София, а след това да се насочи и към други градове.


Байков все още не бил достатъчно популярен сред широката публика, но нямало дилър, който да не бил чувал за него. За разлика от други ъндърграунд герои, Ицо Байков има семпла биография. Задържан е през 2002 г. за грабежи, а две години по-рано в Перник – за отвличане. Работел във “Фирмата” на Златко Баретата преди около 5 години на най-ниско ниво, разнасяйки дрога в “Белите брези”, където живеел.

След ареста на Баретата Байков започнал да работи за себе си и в последните две години станал много силен. Наскоро се опитал да завземе територията на 4-то РПУ, като мачкал дилърите на отговорника за района – Радослав Иванов – Темерута. По жестокост той даже надминавал Евгени Стефанов – Женята. Разказват, че дори лично рязал пръстите на провинил се наркодилър пред очите на пищящата му жена и детето му. Байков обяснявал на всички, че той е “човекът за цяла София”. Бил недосегаем, защото си плащал на полицията и прокуратурата.

Разказват още, че наскоро го чули да крещи в столичен клуб: “ Аз съм новият бос! На мен ще се отчитате? Какви са тия Таки, Демби, Баретата? Всички гниди да треперят!”

Байков сам пуснал слух, че отброил 200 бона за свободата си през миналата година, когато бил арестуван за жесток побой над дилър, но бързо излязъл. Сега Байков пак живее в квартал “Белите брези” и всеки ден може да бъде видян в заведението "Ла Кубанита" до бензиностанцията на бул. България. Официално има две фирми и бизнес с фитгнес зали и заведения.

Това лице се задържа за пореден път, каза вътрешният министър Цв. Цветанов по БТВ тази сутрин и се възмути от действията на правораздавателната система. Когато подобни лица бъдат задържани, трябва реакцията на българския съд да бъде доста по-остра, пожела той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 5674 |20.08.2011 Президентството затвори, всички отмарят по резиденции . 57| 5387 |27.07.2011 Б. Борисов: Всички са равни пред закона . 20| 6456 |06.07.2011 10 души откраднали над 1000 коли, всички са на свобода . 51| 6448 |03.07.2011 Харалан Александров: Не следя всички изяви на премиера

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads