Реклама / Ads
11| 16613 |12.03.2015 НОВИНИ

Криминален психолог пред Фрог: Брендо стоеше в затвора на един крак като щъркел

.
Евелин Банев-Брендо
Книгата на Евелин Банев- Брендо най-вероятно не е писана от него, а от жена. Има много журналистки, които имат желание да пишат подобни книги срещу заплащане. Това каза пред Фрог нюз известен криминален психолог, който дълго време е имал възможност да наблюдава наркобоса. Брендо, който е осъден на две инстанции в Италия на 20 г. затвор за международен трафик на кокаин, изненадващо издаде книга, озаглавена "Съзирам душата на България".
 

Докато беше в затвора, по цял ден седеше в някакви йога пози. Затворниците излизаха навън, разхождаха се, но той си стоеше вътре. Беше в малко по-чиста килия от останалите. Оставяха го сам и той си седеше на един крак като щъркел.

 

Иначе не се изявяваше особено. Беше тих, усмихваше се. Той не минаваше за читателен човек. На всички е известно, че е бил борец. Много чуждо е на българската психология да приеме, че като такъв, ще се обърне към йогата, източните духовни учения и бойни изкуства. Забележете, че дори интелигентни борци трудно минават в айкидо, например. Брендо е от т. нар. сухи борци, имаше изчистенo движение.

 

Вероятно е имало елемент на медитиране, докато стоеше на един крак над 20 минути.

 

Не е ясно дали това, което правеше е било въпрос на голям контрол и концентрация или на умение да разпуска и да релаксира. Но явно владееше тези неща. Истината е, че с часове се занимаваше с това. Не е чел, само правеше упражнения. С книга не сме го виждали, обясни експертът. 


Според него посланието на тази книга е насочено към тези, които се намират на по-високо ниво. Този човек няма с какво да учуди редови хора като нас. Възможно е да иска да направи впечатление на главния прокурор Сотир Цацаров, колумбийската мафия, на дадена жена и т. н. Вкарването в затвора и рухването на пирамиди предполага някакъв катарзис и преосмисляне. Истината е, че  без покаяние, катарзис няма. Аз, обаче не виждам той да се е покаял. От чувството за вина можеш да се отървеш единствено като се покаеш. Може тази книга да е послание към тези, които са останали вътре в затвора. Защото в нея се говори за свобода, а Йожи, Животното, Любо Младежа се въртяха около него, бяха си близки. До голяма степен с книгата, Брендо може да влиза в роля и да играе. Може да гради нов образ. Той е лидер, спортист и суетата не му е чужда. Книгата му е начин да бъде интересен и да привлича внимание. Ако има жена около него, която да пише тази книгата, на-вероятно цели и нея да я впечатли, допълни психологът.

По думите му прочистване и катарзиса предполагат страдание. Това означава, че трябва да минеш през душевната болка, която да те прочисти. Категорично мога да заявя, че Брендо не е минавал през подобна болка. Затворници, които дълго време са седели в затвора изчистват аурата си, като минат много години. Стават като изпразнени от съдържание. Не им личи агресията, омекват. Но Брендо беше глезен.

 

Съобразяваха се с него, никой не му е посягал. Спомняте си с какво внимание се обсипваше този човек, с каква голяма охрана го изкарваха от затвора, припомни още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5299 |11.03.2015 ГЕРБ и РБ предложиха шеф на Сметната палата . 31| 9742 |11.03.2015 И. Илиев пред Фрог: За да няма убийства като на Вероника, трябват законодателни промени . 26| 6701 |11.03.2015 Потвърдиха пред Фрог – Георги Костов става главсек на МВР . 10| 5019 |11.03.2015 Предлагат човек от екипа на Вучков за главсек на МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads