Реклама / Ads
1| 2167 |07.08.2024 НОВИНИ

Народните представители обсъждат еврото и медицинските сестри /на живо/

.
Източник: БГНЕС
21 точки фигурират в предварителната програма за работата на парламента през тази седмица. Окончателно тя ще бъде приета в пленарната зала. Сред законопроектите, които депутатите трябва да приемат на второ четене е този за въвеждане на еврото в България.
 

Като първа точка в проектопрограмата за тази седмица фигурира предложеното от ПП-ДБ решение, с което министърът на здравеопазването да бъде задължен да предприеме действия и мерки за осигуряване на медицински сестри и акушерки, като броят им се увеличи с минимум 50% до 2030 година, а заплатите на сестрите да са минимум 2000 лв., на акушерките 2500 лв., предаде БНР.





БСП е вносител на проекта на решение за спиране на преговорите и действията по продажбата на оборудването, собственост на НЕК, предназначено за проекта АЕЦ "Белене".

 

От ГЕРБ предлагат промени в Закона за безопасното използване на ядрената енергия, за да се разреши на ядрените централи и площадките за изграждането им да са със статут на обекти с национално значение и национални обекти.

 

"Възраждане" предлага за първо четене и поправките в Закона за личната помощ.

 

В четвъртък депутатите ще разгледат доклада за дейността на Временната комисия за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов, идеолог на политическа партия "Величие" и изградения в село Неофит Рилски културно-исторически комплекс.

 

Същия ден парламентът трябва да ратифицира предлагания от кабинета международен договор за придобиване на боеприпаси за машини "Страйкър", да приеме инвестиционен разход за придобиване на зенитно-ракетни комплекси, да одобри меморандума между министерствата на отбраната на България и на Румъния за изграждане на щаб на регионалното командване на специалните операции.

 

В програмата фигурира и предложението на БСП райският газ да попадне в списъците с наркотични вещества.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2151 |07.08.2024 Взеха 1450 лв. за преглед на болно дете в "Златни пясъци" . 4| 2173 |07.08.2024 Срутването на таван в сватбен салон в Кърджали - какви са вероятните причини? . 0| 2310 |07.08.2024 Зенитно-ракетните комплекси: Продължава процедурата по одобряване на придобиването им . 2| 2180 |07.08.2024 Крокодилът Кроко от "Ботунец" - сагата продължава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads