Реклама / Ads
6| 5594 |23.10.2013 НОВИНИ

Наши депутати на пост и молитва в Атон

.
в далечината се виждат очертанията на Атонските възвишения
Родните депутати този уикенд ще се отдадат на пост и молитви в сърцето на Атон. И навръх Димитровден - 26 октомври, ще бъдат по светите места в Зографския манастир. Поклонническа група от 36 избраници от БСП, ДПС, "Атака" и ГЕРБ ще тръгнат в петък следобед за Света гора с два автобуса.
 

По време на престоя си народните представители ще се съобразяват изцяло с устава на монашеската република и порядките в отделните манастири, коментира за "Стандарт" шефът на комисията по вероизповеданията Пламен Славов. Както е известно, поклонниците гости се подчиняват строго на режима на манастира - времето за храна, литургиите, лягането и т.н., пише вестникът. И нашите депутати няма да направят изключение. Пътуването си го плащат сами, стана ясно от справка в администрацията на парламента. А цената е 120 евро на човек.
 

Според предварителната информация родните депутати обаче ще спят в хотел в близост до светите места. В българската група са и по-голямата част от членовете на комисията по вероизповедания към Народното събрание. Малката подробност е, че обителта могат да посещават само мъже. Избраниците ще носят и дарове на монашеското братство от българския манастир "Св. Георги Зограф", призна още Славов. Българско червено вино, качествено сирене и кашкавал ще подарят на обителта депутатите ни. Твърде вероятно е към групата от наши политици да се присъединят и министри. В списъка с депутатите за Атон са имената на бившия транспортен министър Петър Мутафчиев (БСП), Павел Шопов ("Атака"), Любомир Христов (ГЕРБ), д-р Щерю Щерев (ДПС) и др. Поклонническата група ще се завърне в неделя вечерта, а с нея ще бъдат и представители на Дирекцията по вероизповедания начело с шефа й Емил Велинов. Запознати коментираха, че депутатите ще са в Атон в навечерието на втория храмов празник на българският манастир на Света гора- на 03/16 ноември се чества пренасянето на мощите на свети великомъченик Георги Победоносец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5151 |22.10.2013 Депутатите ще работят извънредно днес . 24| 5599 |17.10.2013 На Волен му трябват още 100 депутати за плана „Сидеров” . 7| 5708 |16.10.2013 Монд: Наши цигани с домове на "Шан-з-Елизе" в Париж . 16| 6124 |04.10.2013 Военно положение в БСП: Непоряди за депутати кръшкачи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads