Реклама / Ads
0| 18500 |25.06.2022 НОВИНИ

Нашият боец в Украйна Глиги отправи апел за помощ

.
Иван Калчев
Иван Калчев - Глиги, който воюва на страната на Украйна, отправи апел за подкрепа във Фейсбук. Ето какво написа той:
 

Добро ви утро, мили ми читатели! По-наблюдателните сред вас сигурно са извлекли информацията от предишната снимка - в отпуска съм, в момента пътувам с влака към Одеса, и оттам ще поема към родината. Като се прибера, ще имам нужда от вашата помощ и подкрепа, но не със сърчица и споделяния, а с финансова помощ.


Както научих тук, войниците и оръжията могат да печелят битки, но войните се печелят от логистиката. За да може един войник дори само да стои на позиция, зад него трябва да има перфектно работеща логистична верига.


Освен това - войната е скъпо занимание. Икономиите на ресурси са последна грижа, техниката често се налага да работи до отказ без да има възможност да се спре за обслужване, нерядко се налага да се евакуираш само с оръжието и да зарежеш оборудването.


В България ще трябва да купим джип и да го напълним с техника (генератор, акумулатори, инвертори, соларни панели, инструменти, металдетектори, резачка и тн), плюс разни дребни джаджи като зарядни и батерии, компаси, консумативи като кафе и подправки, и накрая - колкото може да събере гориво. Общо казано - всичко, което ще ни потрябва в следващите месеци и което може да се купи свободно.


В идеалния вариант, вместо да купуваме джип от автокъща, търсим кой може да се раздели с возило, за което е сигурно, че няма да започне да се чупи от ден 1, и му го плащаме справедливо. Времето е критично важно, отпуската ми е само няколко дни, а и за някои неща се разчита да ги донеса колкото може по-рано.


Тук имам 5000 читатели. Ако средно всеки съумее да отдели колкото струват 2 бири и едни картофки в заведение, освен джипа и техниката, ще имаме пари и за професионален дрон. Повече подробности за дрона тук няма да прочетете.


Така че веднага щом се прибера ще постна допълнителна информация. Дотогава няма смисъл да ме търсите - моят телефон е в София, до мейла си нямам достъп. Сега имате шанса дори с малко дарение да побутнем баланса на силите на един участък от фронта.
На всички дарители след това ще представя отчети за харчовете, както и достъп до ексклузивни снимки и видеа как се ползва закупената техника. Впрочем, освен една раница, която даде фира при първата ракетна атака, за 3 месеца война и 7 местения не съм загубил дори клечка кибрит.


А това на тази снимка е зарядното, което ни беше дарено за блокадата на Орлов мост. Все така си работи перфектно и в тази война. Не знам кой го беше дарил, но му благодаря!

 


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2999 |24.06.2022 Правителството разясни точно каква помощ оказваме на Украйна . 0| 6252 |24.06.2022 Петков призна: Даваме оръжие на Украйна през Полша. Страхува се България да не стане плаха, а кабинет на Радев да не върне „Газпром“ . 0| 3596 |24.06.2022 Войната, ден 122: Тежка остава ситуацията в Източна Украйна. Зеленски: Европа започва нова история . 0| 3167 |23.06.2022 Исторически момент! Украйна и Молдова получиха статут на кандидати за членство в ЕС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads