Реклама / Ads
11| 3474 |29.01.2021 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Ако изтеглиш късата клечка и се разболееш, няма да можеш да гласуваш

.
Настимир Ананиев
Какво ще се случи с хората, поставени под карантина в дните непоследствено преди парламентарните избори. Този въпрос зададе в ефира на Българската национална телевизия лидерът на ”ВОЛТ” Настимир Ананиев. Причина за питането му е част от приетите вчера промени в Закона за извънредното положение и изборните правила, с които се гарантира гласуването с мобилни урни за карантинираните избиратели. Това обаче става чрез заявление, подадено не по-късно от три дни преди датата на вота.
 

Ананиев заяви категорично, че в момента се прави поправка в закон, която би трябвало да урежда въпрос, гарантиран от Конституцията. Създава обаче редица проблеми.

 

"Какво направиха за българите в чужбина и по какъв начин ще гарантират техния вот? Защо не приеха гласуването по пощата? Защо да няма време за това", попита още Ананиев.

 

Спорен за него е и въпросът с представителите в секционните избирателни комисии. В тях ще влязат членове на извънпарламентарните партии, но попита - защо не са били отворени за формациите извън парламента?

 

По думите му всички социологически проучвания в момента залагат на твърдото ядро от хора, решили да гласуват. Има обаче 20% от избирателите, които още не знаят за кого да подадат гласа си.

 

"Те могат да направят всяка партия първа политическа сила", категоричен бе Настимир Ананиев.

 

Партия "ВОЛТ" е част от партньорската мрежа на "Изправи се.БГ" на Мая Манолова. В нея влиза и "Отровното трио". Стои въпросът как ще изглежда бъдещо правителство, тъй като според всички социологически проучвания коалиция в парламента ще има.

 

"Колация ще има. Твърдо изключвам ГЕРБ и БП. Всеки може да подкрепи различни политики. Но няма да се обединим със скрития модел, който управлява", посочи още Ананиев.

 

"На площада ни събра гневът от това, което се случва в България. Хората поискаха смяна на властат, на модела. 14-та година сме в Европейския съюз. Чувстваме ли се европейци?", попита още Ананиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 4427 |03.11.2020 Кирил Ананиев: Не бях съгласен да се отпускат надбавки за всяко дете . 10| 5621 |06.10.2020 Настимир Ананиев: Българите имаха по-големи очаквания от дебата в Брюксел . 6| 5391 |17.08.2020 Настимир Ананиев: Волт изпрати протестно писмо до председателя на Европейския парламент и го покани на протестите в България . 29| 10218 |13.08.2020 Настимир Ананиев: “Народната любов” се изля върху жълто-кафявата Ива Николова /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads