Реклама / Ads
17| 3244 |13.01.2022 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Протестът пред НС беше партиен

.
Настимир Ананиев Източник: БГНЕС
Вчерашният протест пред НС беше партиен, а чухме опит да се представи като протест на народа. Не чухме организаторите какво предлагат. Това заяви пред БНТ Настимир Ананиев - депутат от ”Продължаваме Промяната” и председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.
 

"Аз бях доста активен в летните протести и подкрепям всяка форма на протест. Въпросът е самият потест да има конкретна цел. Казват да паднат зелените сертификати, но не и по какъв начин да оправим наследството на ГЕРБ. Виждаме здравната система до къде е стигнала - няма лекари, медици. Като стигнем 1000 болни системата спира", каза Ананиев.

 

По думите му фокусът трябва да бъде човешкият живот, който не може да се използва за политически цели.

 

Той направи паралел с издаването на фалшиви сертификати и корупцията. Заяви, че около всички сектори в България има корупционни модели. В енергетиката са най-големи практиките, в здравеопазването също, смята той.

 

"По отношение на корупцията - какво се случва с "Хемус" - строено, няма документи има сакове в брой и в един момент се вижда, че това е модел от дълго време", каза Нестимир Ананиев.


Той съобщи, че предстои среща с министъра на регионалното развитие Гроздан Караджов, за да се види има ли нужда от законови промени. Да се видят публичните средства, които са изразходвани до момента, за да не бъдат загубени.

 

"Очевидно е, че там е действал модел, че е имало политически чадър и се надявам да стигнем до отговорник", каза Ананиев.


По думите му обаче в прокуратурата се получава тапа и ако някой е откраднал ресурс - едва ли ще влезе в затвора. Смята, че основен приоритет на ПП освен бюджета - е да има справедливост, когато се стигне до прокуратура и съд.

 

"Искаме тя да е работеща и да бъде безпристрастна. За съжаление, много знакови дела се спират там", каза Нестимир Ананиев.


По отношение напредъка на АМ "Струма" заяви, че иска да се запознае какво е заложено в самата процедура по изграждането, защото през последните 7-8 години е имало различни проекти за завършването ѝ. Но е категоричен, че трябва да се намери бързо решение.

 

"Заложени са големи инфраструктурни проекти като завършане на АМ "Хемус", магистрала Черно море, тунелът на Шипка."

 

Ананиев заяви, че за него е важно да чуе обикновените граждани и затова тръгва на обиколка в страната, за да чуе проблемите по неспазване на закона. Смята, че по общини са се сформирали феотдални модели, където законът не се прилага, а на места има напълно незаконни строежи.

 

Твърди още, че трябва да се направи анализ дали нямаме много общини и области, които са обезлюдени и трябва да се направи обединяване. По думите му много общини са във фактически фалит и за да се подобри стандарта на живот, трябва да има живеещи хора в тези общини, а не да са "пусти".

 

За да върнем хората, които напускат България, трябва да върнем качеството на живот с планиран и добър анализ, каза още Настимир Ананиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 2883 |13.01.2022 Протестът не предизвика размирици и тежки проблеми, твърди Цончо Ганев . 11| 3144 |12.01.2022 Ивайло Калфин: Протестът на ”Възраждане” е провокация към гражданите и към институциите в страната . 33| 3350 |12.01.2022 След щурма на парламента: Протестът се мести пред Здравното министерство . 46| 28370 |12.01.2022 Журналистката Светла Петрова: Протестът на ”Възраждане” е партийна акция, Костадинов се мисли за новия премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads