Реклама / Ads
0| 3079 |12.08.2022 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Коалицията беше саботирана отвътре

.
Настимир Ананиев Източник: БГНЕС
Правителството на Кирил Петков беше саботирано и отвътре от ИТН, и отвън - ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ направиха всичко възможно да попречат на каквито и да е реформи. Това заяви пред БНТ бившият депутат от „Продължаваме Промяната“ Настимир Ананиев.
 

„Бяхме саботирани и отвън, и отвътре. Когато правиш коалиция, очакваш коалиционните ти партньори да те подкрепят. Оказа се, че 79% от обществените поръчки за ремонти на пътищата не покриват критериите. Аз държа тези поръчки да бъдат проверени от ДНСК и от „Продължаваме Промяната“ ще поискаме среща с министър Шишков. Поръчките, които е пуснал бившият шеф на АПИ, трябва да бъдат спрени. Ако пуснем тези поръчки да продължат ще ги дадем на същите фирми, които строяха по времето на ГЕРБ. Трябва да дадем шанс на нови фирми“, заяви той.

 

„От първият ден като председател на регионална комисия обикалям цялата страна и се срещам с граждани. Мисля, че много хора видяха какво задкулисно корупционно блато е държавата. Хората трябва да решат дали искат България да е нормална европейска държава или една държава на задкулисието“, каза още Настимир Ананиев.

 

„Спомняте си, че Кирил Петков поиска от Гроздан Караджов да освободи председателя на надзорния съвет на агенция "Пътна инфраструктура", но той отказа. Затова поздравявам министър Шишков за тази рокада, която направи в АПИ. Радвам се, че в понеделник ще има пуснати поръчки за зимното почистване. То трябва да бъде гарантирано при всички случаи, защото пътната поддръжка през зимата е от жизнена необходимост. Безопасността на пътя е много важна“, коментира той по повод вчерашната смяна на шефа на АПИ.

 

„В момента се обсъжда коалиция с „Демократична България“, ние сме събрали нашите 5 000 подписа. Успяхме за 48 часа да ги съберем, което не пречи на ПП да се регистрира. Законът дава възможност след това още една седмица след крайния срок - 17 август да се добавят и други субекти. Моето лично мнение е, че трябва да се предприеме такава стъпка, която да ни даде повече народни представители в следващия НС. Видяхте, че четирима не ни достигнаха в предишния, за да имаме наистина едно мнозинство на промяната. Всички усилия, които трябва да направим са в тази посока - следващото НС наистина да има мнозинство на промяната“, заяви още Настимир Ананиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3522 |29.07.2022 Нинова: Слабост на коалицията бе недобрата комуникация. Трябват разгови с ”Газпром” . 0| 3228 |28.07.2022 Настимир Ананиев: Пътищарите да протестират пред офисите на ГЕРБ и ДПС за парите . 0| 2937 |28.07.2022 Проф. Михайлов, БСП: Нямаше сериозна вертикална и хоризонтална консултативност в коалицията . 0| 5835 |26.07.2022 Настимир Ананиев, ПП: Иван Гешев се оказа по-голям политик от мен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads