Реклама / Ads
7| 3521 |28.11.2021 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Фалшива новина е, че нямам книжка. На лидерско ниво ще се уточни състава на кабинета

.
Настимир Ананиев
Имам против Агенцията за пътна безопасност. Когато се създаваше, обсъждахме, тя трябв да има координиращи функции между всички 11 ведомства. Защо сега 40 човека стоят в тази агенция да пишат доклади? Това каза по БНТ Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“ .
 

Пътната безопасност трябва да е приоритет.  Бързо излязоха с хипотеза, че има комплекс от причини за трагедията на АМ „Струма“. Трябва да се направи одит на автобусите. Трябва да се правят инструкции като в самолетите. При сблъсъка в началото, най-вероятно предното стъкло е било счупено. Много малко хора са успели да се спасят. Не трябва да се реагира след трагедии, а преди тях.

 

Преди две години Цацаров възложи проверка на пешеходните пътеки. 70 процента се оказаха, че не отговорят на изискванията. Ами защо да не се провери какво става с тези пешеходни пътеки. У нас виждаме прехвърляне на отговорност. Пишат се едни писма. Нашите пътища трябва да се строят така, че да са безопасни. У нас, като се влезе на границата, е пълна тъмнина. За 15-тодини не се почувствахме европейци.

 

Трябва да се намелят подходящи хора за подходящите позиции. Не вярвам преди Никулден да има резултат за постовете. Не са обсъждани квоти, имена. В споразумението ще има график на законодателството. Ако е за закона за движение по пътищата аз ще дам мнението си. Винаги съм имал шофьорска книжка. Фалшива новина е, че нямам. Аз съм участник в движението. Най-много участват пешеходците в движението. Защо някой трябва да има книжка, за да се занимава с пътната безопасност.

 

Кирил Петков и Асен Василев показаха конкретни действия, затова хората ги предпочетоха. ГЕРБ са изнервени, защото за втори път губят избори. Време е България да влезе в ЕС. ГЕРБ виждат, че има обединение. Преговорите по „Транспорт“ бяха 7 часа. Българският избирател даде своя глас, сега топката е в нашето поле. Нека да видим как ще завършат преговорите. На лидерско ниво сега ще се уточни структурата и състава на МС. В момента никой не иска нови избори.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 3805 |25.11.2021 Антиваксъри броят по 400 евро за фалшива ваксина. Слагат им истинска . 7| 2941 |18.11.2021 Н. Ананиев: Радев олицетворява протестите, а Герджиков - модела, срещу който протестираха българите . 8| 3146 |24.09.2021 Настимир Ананиев: Петков и Василев показаха нов вид лидерство в политиката . 9| 3597 |23.09.2021 Настимир Ананиев: Всички ги е страх от Петков и Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads