Реклама / Ads
6| 2740 |10.05.2023 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Посоката е ясна - да бъде реализиран вторият мандат

.
Нестимир Ананиев коментира работата на парламента Източник: БГНЕС
Депутатът Настимир Ананиев от ”Продължаваме промяната” заяви, че коалицията има законопроект за инцидентите по пътищата.
 

В петък "Продължавааме промяната" организира кръгла маса в парламента за пътния травматизъм.

 

"Искаме да чуем и експертите", подчерта Ананиев пред БНТ.

 

"В нашия законопроект предлагаме младите шофьори да са с придружител. Има идеи да им се забрани да шофират след 22 ч .

 

Както и да им се забрани за определен период от време да шофират по магистрали," подчерта Ананиев.

 

Дали ще бъде обсъден и приет законопроекта зависи от това, дали ще започне работата на парламентарните комисии.

 

Това зависи и от ГЕРБ, тъй като комисиите са без председатели, подчерта той.

 

Важно е да има кабинет, защото има много кризи, които трябва да се решат. Макар, че самият Бойко Борисов признава, че влизането в Шенген и еврозоната единствено може да направи Продължаваме Промяната-Демократична България - това коментира в студиото на "Денят започва" Настимир Ананиев – депутат от ПГ на ПП-ДБ.

 

"Аз мисля, че само правителство на ПП-ДБ може да направи това, например правителство на акад. Денков. Поне има някакво движение, защото до момента се говореше само за втория мандат. Нищо не чувахме за първия мандат. Най-накрая ГЕРБ се осъзнаха, че ЦИК ги е определил за хората, които ще получат от президента първия мандат и те трябва да предприемат нещо", каза Ананиев.

 

По думите му, ПП-ДБ са се държали много принципно и отговорно, тъй като поддържат линията преди и след изборите една и съща.

 

"Ние заявихме, че правителство на ГЕРБ няма да подкрепим, нито правителство с участие на ГЕРБ. Предложихме законодателна и управленска програма, предложихме кабинет с лица, които да управляват тази програма", обясни Настимир Ананиев.

 

Във връзка с появилите се в медиите имена за кандидати за премиер от ГЕРБ, според Ананиев Мария Габриел не е надпартиен човек, "което няма лошо да имаш партийно пристрастие".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 2785 |07.05.2023 Настимир Ананиев: Мокрият сън на Борисов е да се отърка в ПП-ДБ . 3| 3345 |03.05.2023 Настимир Ананиев: Днешната пресконференция на ГЕРБ беше нелепа . 0| 3226 |25.02.2023 Настимир Ананиев: Вместо да пълним чекмеджета, ние ги даваме на хората и бизнеса . 3| 3550 |23.02.2023 Настимир Ананиев определи скандала с Дунчев като дребнотемие

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads