Реклама / Ads
4| 4243 |03.02.2024 НОВИНИ

Настимир Ананиев: Редно при ротацията акад. Денков да стане външен министър

.
Настимир Ананиев
"Нямаме уговорка акад. Николай Денков да стане министър на образованието", това заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Настимир Ананиев.
 

"Буквалното приемане за ротация е Мария Габриел - премиер, а акад. Денков - вицепремиер с портфейла ѝ. Редно е той да стане външен министър", посочи той в ефира на NOVA NEWS. 





"Идеята е Министерският съвет да запази максимално своя състав. Габриел и Денков ще дадат своите оценки с приоритет, така че зависи от тях. След това и ние можем да предложим смяна на министри", каза още Ананиев.

 

"Не е договорено с чий мандат ще бъде кабинетът след ротацията. Не виждам драма пак да е с наш мандат, за мен е технически нюанс, който трябва да бъде изговорен. По-важен е съставът на правителството", изрази мнението си той.

 

"Сигурен съм какво забелязват хората - първият хеликоптер, вдигането на минималната заплата, както и дефицита от 2,2%. Също така и това, че от 1 февруари децата под 14 години пътуват безплатно, както и висшето образование държавна поръчка - също безплатно. Имам критики към министри, но това не означава, че ще бъдат сменени. Коректно е да се чуе оценката на премиера и вицепремиера, тогава и ПП-ДБ ще даде своята. Няма лошо да се смени министър, но да има причина. Може би ние ще предложим нов здравен", коментира Ананиев. 





По думите му е отрязано политическото брокерство - така всяка община има шанс да получи средства.

 

"Няма война между парламента и Президенството, има бал с маски. Може би целта е "консолидация около войната".

 

"В момента нямаме еднолична власт, за разлика от положението при последните кабинети", заяви още той. И допълни, че смяната в регулаторите предстои.

 

"В КЗК се усеща политическа привързаност. Искаме в регулаторите да не се случват нещата на тъмно, а да има прозрачност. Те са ключови за различните процеси. Ниските цени и картелите се контролират от тях. Искаме да направим обществена квота за регулаторите, за да излъчим ярки експертни личности. Над 80 човека с изтекъл мандат трябва да бъдат сменени", посочи Ананиев.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 4530 |03.02.2024 Мутафчиева, ПП–ДБ: Юристи подготвят информация за основанията за импийчмънт на Радев . 7| 4261 |03.02.2024 Вили Лилков: Лека-полека се преодоляват различията в СОС, тонът става по-умерен . 4| 10090 |03.02.2024 Андрей Янкулов, АКФ: В един момент сякаш имаше напрежение между Пепи Еврото и Нотариуса . 23| 16699 |03.02.2024 Поздрав от Украйна: Рафинерията на "Лукойл" във Волгоград в пламъци

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads