Реклама / Ads
45| 6218 |07.02.2024 НОВИНИ

Делян Добрев: Сам съм в ГЕРБ, но искам чисто ново правителство, а Рашидов много ме обиди

.
Депутатът-бунтар в ГЕРБ Делян Добрев хем не участвал в преговорите за ротацията, хем обаче е категоричен, че единствената предварителна договорка между партиите в сглобката не е била спазена от “Продължаваме Промяната”-”Демократична България”, а именно - акад. Николай Денков и Мария Габриел да разменят местата си при ротацията. 
 

Механизмът за смяната на караула всъщност изглеждаше простичък - акад. Николай Денков отстъпва премиерското място на Мария Габриел, а тя от своя страна - вицепремиерския си пост на Денков. Дяволът обаче е в детайлите - предварителната договорка между ГЕРБ и ПП-ДБ за ротацията не уточнява кой ще поеме външно министерство. 

 

ГЕРБ настояват Габриел да остане външен министър, докато същевременно е и премиер. От ПП-ДБ обаче се противопоставят на това намерение и на свой ред слагат на масата името на Денков като евентуален вицепремиер и външен министър. Делян Добрев от ГЕРБ подчертава, че Денков искал този пост, “за да може да пътува”. 





“Всъщност няма никаква яснота за кабинета след ротацията. Единственото предварително уговорено нещо - че Денков ще бъде образователен министър, не беше спазено от страна на ПП. Разбираме, че Денков поставя ултиматум да бъде външен министър, защото пред колеги е казал, че иска да пътува”, коментира Делян Добрев пред Нова телевизия. 

 

По думите му по този начин излиза, че ГЕРБ няма да има нито едно министерство в новия кабинет, а сглобката е претърпяла “пълен провал”. Добрев бил доволен, че последователно гласува против.

 

Според Добрев “профилът на Мария Габриел предполага тя да бъде външен министър, защото тя има опит в тази сфера, докато профилът на Денков предполага той единствено да бъде образователен министър,  защото няма никакъв опит във външната сфера”.

 

Добрев се оплака също, че много се обидил на Вежди Рашидов, който преди дни коментирал, че Добрев играе ролята на "лошото ченге". Не съм такъв, а Рашидов може би се опитва да прикрие свои грешки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9950 |07.02.2024 Русия с нова масирана атака в Украйна. Има загинал /обновeна/ . 13| 6128 |07.02.2024 Знаят ли какво точно искат протестиращите земеделци?  . 0| 3557 |07.02.2024 Стотици хиляди пътници - блокирани заради отменени полети на “Луфтханза” . 0| 4450 |07.02.2024 Отново предимно слънчево време днес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads