Реклама / Ads
0| 3100 |27.07.2022 НОВИНИ

Караджов: Не АПИ, а КЗК отмени решенията за ремонт. ПП се упражняват върху пътищата, значи сме в кампания

.
Гроздан Караджов с екипа си по време на брифинга
Не АПИ отмени решенията за обществните поръчки за ремонт и поддържане - те бяха отменени с шест последователни решения на КЗК в резултат на обжалване на самата конкурсна документация.
 

Това каза на брифинг министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. Очевидно сме в предизборна кампания, щом от ПП започнаха да се упражняват на пътища. Пресконференцията от тази сутрин е нищо повече от един жалък опит на Кирил Петков и ПП да прехвърлят проблема от болната глава на здравата.

 

Не АПИ е отменила решенията за обществените поръчки за ремонт и поддържане на пътища - те са отменени с шест последователни решения на Комисията за защита на конкуренцията в резултат на обжалване на самата конкурсна документация, обяви той.

"Изобщо тези поредици не са могли да стигнат до подаване на документи, нито до избор на изпълнител. Защо поръчки, които от април решенията на КЗК станаха ясни едва в края на юни, не е нито в компетенциите на АПИ или на МРРБ", каза Караджов.


По-интересни са мотивите на КЗК, с които прекратява процедурите - според тях условията, посочени от МРРБ са били "прекалено рестриктивни и в полза единствено и само на държавата".

 

"В случая сме защитили държавния интерес, което според КЗК е прекомерно и нарушава правилата на конкуренцията. но да защитаваш интереса на държавата и в същото време да търпиш обвинения, че помагаш на мафиотските крадливи фирми, както ги нарича Кирил Петков, това ще е някаква страшна инвенция в историята да съ направил - хем да ги ограничавам, хем да ги толерирам", коментира Караджов, цитиран от БНТ.

 

Думите на Караджов идват след призива на премиера в оставка Кирил Петков да бъде освободен шефа на АПИ. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3002 |26.07.2022 Лъчезар Богданов: Всеки ден сме заложници на решенията на руското правителство . 0| 6302 |10.07.2022 Гроздан Караджов: ”Бебетата” с милиардите са на Асен Василев . 0| 3487 |24.06.2022 Гроздан Караджов: Служебно правителство да обърне с хастара надолу всички министерства! . 0| 3039 |23.06.2022 Гроздан Караджов: Логичен край на една нелогична коалиция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads