Реклама / Ads
27| 9767 |17.11.2014 НОВИНИ

Нац. треньор М. Таков за Фрог: Кубрат не е повален психически !

.
Михаил Таков
Кубрат може да е загубил, но не е повален психически. Ще намери начин да се изправи. Като се извлекат поуките от една загуба, може да се отиде напред. Загубата е като тангото – крачка назад, две напред. Това каза специално за Фрог нюз за боя на Кубрат Пулев с Владимир Кличко треньорът на националния ни отбор Михаил Таков.
 
Мачът се разви по най-лошия сценарий, по който можеше да се развие - нокдауни и нокаут. Но имаме един достоен състезател, достоен българин, който до момента нямаше загуба. Ала и това беше нож с две остриета, тъй като, когато имаш загуба, знаеш как да се пазиш. Нека напомня, че и самият Кличко има три загуби. Така че никой не е застрахован. Той си защити титлите и се видя, че от него много неща могат да се научат, посочи Таков.

Кубрат горе е усещал играта по този начин и така е играл. Горе на ринга се играе като на война. Да, простак, може да не му харесва играта Кличко, но той затова е официален предендент,  така Таков коментира думите на Кличко, че с такъв простак като Пулев, никога не се е бил.

Кубрат знаеше, че се изправя срещу една империя, която осемнадесет пъти си е защитавала титлата. Кличко с огромния си опит зад гърба. Как да спечели Кубрат? Ще спечели с нокаут! Или ще загуби с нокаут. Той го е знаел. Дали ще загуби по точки или с нокаут, пак е загуба. Може да има грозна победа и красива загуба, може и грозна загуба, допълни националният треньор.

Всеки гледа и коментира от различен ъгъл. Кубрат, като го сложим в центъра, от колко ъгли може да се погледне? И всеки се мисли за прав. Много малко от тия хора, които коментират, са били в кухнята и знаят за какво става въпрос, бе отговорът на Таков за разнопосочните мнения в медиите и фейсбук за загубата на Пулев.

В играта нямаше „ляв, ляв, десен....”, както коментираха някои. Случиха се съвсем други неща. Имаше държане, удари, ляв, десен... Кубрат е от пет години професионалист. Тренира от 18 години, сменил е четири-пет треньора – различни и смея да твърдя добри.  Щом е оценен от всичките да бъде официален предендент, това не е малко. По-добре да развие това, което може да прави най-добре. Когато побеждаваше двадесет пъти някой изказа ли се за тактиката му? Само го хвалеха. Когато загуби, тъсят грешки в тактиката, посочи Таков.

Кубрат загуби, това е спортът. Ако беше победил, какво щяхме да говорим? Нямаше да коментираме неговата игра, нали ? Помните ли, че още в първия рунд имаше разклащане на Кличко? В този момент мачът можеше да се обърне и в другата посока. И то с лявата ръка го удари..,, припомни той.

Оттук насетне Кубрат ще си почине, нека позабрави и хубавите и лошите моменти и .... после пак ще дойде апетитът за бой. Изправянето е голяма работа. Като паднеш трябва да имаш сили да се изправиш. Не е хубаво някой като падне, всички да го гледат отгоре, че е паднал. Кобрата загуби, но игра за България и ни радва всички. Може ли това да се забрави, попита треньорът.

Букмейкърските къщи сочеха Кубрат за аутсайдер. Защо това медиите не го тиражираха? Пускаха  информации за пари и бизнес, за  играта на нерви. Може би и  еуфорията повлия на Кубрат. Той за първи път се явява на такъв огромен форум. А Кличко и в това има опит, обобщи накрая Михаил  Таков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 11205 |13.11.2014 М. Андреев пред Фрог: Местан е обслужвал информационно възродителния процес . 16| 12158 |13.11.2014 Само във Фрог: Адмирал и полковник от ГЕРБ отказали да са зам. министри в МО . 0| 6845 |12.11.2014 Синдикалист пред Фрог: Владимиров ще спре кадруването в БДЖ . 1| 4713 |12.11.2014 Проф. Кантарджиев пред Фрог: Спокойно! Няма грипна епидемия!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads