Реклама / Ads
0| 2801 |27.08.2022 НОВИНИ

Националът от ЦСКА Георги Йомов е дал положителна допинг проба

.
Георги Йомов Източник: БГНЕС
Футболистът на ЦСКА Георги Йомов е дал положителна допинг проба. Това е причината националът да не вземе участие в реванша срещу „Базел“ от плейофния кръг на квалификациите за Лигата на конференцията в четвъртък, съобщиха от клуба.
 

Преди два дни „червените“ отпаднаха от евротурнира след загуба с 0:2 като гости в Швейцария и с общ резултат 1:2. Макар да беше сочен като сигурен титуляр, Йомов изненадващо въобще не се появи в игра за състава на Саша Илич.

 

ЦСКА се разграничава от футболиста си, прехвърляйки му цялата отговорност.

 

„Информация за отсъствието на Георги Йомов

 

На 25.08., няколко часа преди мача с Базел, ЦСКА получи писмо от Антидопинговата комисия на УЕФА за открито забранено вещество в организма на Георги Йомов. Пробата от урина беше взета на 28.07. след домакинската среща с Гьорче Петров. Поради изискванията за конфиденциалност от УЕФА, не можем да разкрием коя е въпросната субстанция.

 

Предстои пълно разследване до изясняване на случая. Междувременно, Георги има срок до 01.09. да даде своето становище пред международните антодопингови органи. Футболистът е с временно спрени права за срок от 90 дни.

 

Категорично заявяваме, че ЦСКА спазва всички изисквания на Световната антидопингова агенция. Всички витамини и хранителни добавки, които се дават на футболистите в отбора, са на сертифицирани световни марки и одобрени от медицински лица. В отбора приемането на вещества извън клубната програма е строго забранено“, написаха от ЦСКА в профила си във Фейсбук.

 

 

Двубоят със северномакедонския „Македония Гьорче Петров“ беше реваншът от II предварителен кръг, спечелен от ЦСКА с 4:0 на стадион „Българска армия“, а именно Йомов отбеляза втория гол.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11630 |26.08.2022 Икономистът Георги Ангелов: Беше абсурдно при дефицит на газ да откажем осигурени танкери . 0| 2952 |22.08.2022 Зам.-министър Петър Георгиев се срещна с медалистите от Световното първенство за юноши и девойки по ММА . 0| 2797 |22.08.2022 Георги Събев за ДФЗ: В момента сме в ситуация, в която има много шум за нищо . 0| 2637 |19.08.2022 ЦСКА удари Базел и доближи групите на Лига на конференциите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads