Реклама / Ads
13| 3583 |29.03.2021 НОВИНИ

Навални с нов разказ от колония ИК-2 в Покров

.
Пореден разказ от суровата наказателна колония в Покров, недалеч от Москва, се появи в социалната мрежа на опозиционера Алексей Навални. Условията, в които излежава присъдата си, след като бе задържан на летището при кацането си в Русия, са покъртителни - критикът на Кремъл е подложен на жестоко отношение, а самият Навални преди седмици сравни мястото с концлагер.
 

Ето и какво разказва:


Саундтракът на присъдата ми очевидно е "Bad Guy" (лошо момче, бел.ред.). Поне това са слушали служителите на Кремъл, когато са съставили планът за моето наказание. Казал си е "Ти си лошото момче". 


Има две основни наказания в руските затвори - порицание и наказателна килия. При две предупреждения, отиваш в изолатора. Но това е доста неприятно - условията там са близки до изтезание.


Моята биография като "лошото момче" включва: 


- склонен към бягство 

- 4 забележки в рамките на две седмици в следствения арест в Колчугино

- 6 забележки за две седмици в ИК-2 "Покров"


Има 20 докладни. Сред тях - че съм станал 10 минути преди командата, отказал съм да се упражнявам и съм предложил да си вземем кафе с началника, отказал съм да гледам идиотска видео лекция, бил съм с тениска на среща с адвоката си. Не, не се шегувам.


Очаквам следващото ми порицание да е заради "усмихна се широко, въпреки че става дума за ежедневни страдания".


Порицан съм от дисциплинарна комисия, съставена от 7 души. Скараха ми се, седейки под портрета на Путин. Тогава си спомних как ме смъмряха в училище по време на учителския съвет. Много прилича.


"Не спори с учителя по история, Навални. Той знае всичко по-добре. Тези, които много спорят, тръгват надолу и рано или късно влизат в затвора"...


Били са прави. Не нарушавайте правилата! (Нарушавайте само някои).




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 3453 |15.03.2021 Навални: Не знаех, че може да се организира концентрационен лагер на 100 км от Москва . 21| 3043 |02.03.2021 След ЕС, и САЩ със санкции за Русия заради Навални . 13| 3174 |02.03.2021 Официално: ЕС удари четири силови структури на Русия заради Навални . 24| 3532 |26.02.2021 Навални лежи в неизвестна наказателна колония 2 години

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads