Реклама / Ads
0| 4492 |24.05.2022 НОВИНИ

Навални за Путин в Time: Как да спрем злодей с армия, ядрени оръжия и членство в Съвета за сигурност на ООН?

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Списание Time публикува списък на 100-те най-влиятелни личности на 2022 година. Сред „лидерите“ фигурират имената на президентите на САЩ и Китай Джо Байдъни и Си Дзипин, както и президентите на Русия и Украйна Владимир Путини Володимир Зеленски.
 

Опозиционен лидер Алексей Навални, който сега изтърпява 9-годишна присъда в наказателна колония при максимално строг режим е автор на статията за Путин в Time.

 

Ето какво пише опозиционерът за водача на Кремъл:

 

Може би истинската мисия на Владимир Путин е да преподава уроци. За всички – от световни лидери и експерти до обикновени хора. Той беше особено добър в това през 2022 г.

 

Той ни напомни още веднъж, че пътят, който започва с „само малко изборни фалшификации“, винаги завършва с диктатура . А диктатурата винаги води до война. Това е урок, който не трябваше да забравяме.

 

Световните лидери лицемерно говорят от години за „прагматичен подход“ и ползите от международната търговия. По този начин те си позволиха да се възползват от руския нефт и газ, докато властта на Путин ставаше все по-силна. Между санкциите и военната и икономическа помощ тази война ще струва стотици пъти повече от онези изгодни договори за петрол и газ, чието подписване се празнуваше с шампанско.

 

Путин напомни на всички за „теста с патица“: ако нещо прилича на патица, плува като патица и кряка като патица, то вероятно е патица.

 

В този случай трябва да се приложи същата логика: ако някой унищожава независимите медии, организира политически убийства и се придържа към своите имперски заблуди, тогава той е луд, способен да предизвика кървава баня в центъра на Европа през 21-ви век. И наистина не бива да го прегръщате на международни форуми.

 

В момента Путин също преподава урок как да се анулират икономическите печалби, постигнати от страната си в продължение на 20 години.

 

Все пак отговорът на главния въпрос, който той поставя – как да спрем злодей с армия, ядрени оръжия и членство в Съвета за сигурност на ООН – все още не е отговорен. И ние сме тези, които трябва да намерим този отговор.

 

Превод и редакция: Фрог Нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3258 |24.05.2022 Зеленски би разговарял единствено с Путин за край на войната . 0| 4680 |23.05.2022 Путин: Путин е виновен за всичко! Ще говоря сериозно с него . 0| 3378 |23.05.2022 Навални: Пътят, който започва с „малко фалшифициране на избори“, винаги завършва с диктатура . 0| 3406 |23.05.2022 Путин: Русия издържа на въздействието на санкциите, въпреки всички трудности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads