Реклама / Ads
2| 4278 |11.06.2007 НОВИНИ

Навигация през софийската блокада

.
Къде може и къде не може да се движим из столицата, кои превозни средства пробиват центъра и кои са затворените зони?
 

 

Във връзка с посещението на американския президент Джордж Буш у нас днес в София остава в сила забраната за влизане на превозни средства в двете посоки, за престой и паркиране по бул. "Брюксел" /между аерогара "София" и бул. "Цариградско шосе"/ и по ул. "Съборна" /между ул. "Калоян" и пл. "Св. Неделя"/. Забранени са престоят и паркирането на пътни превозни средства на паркингите пред хотел "Шератон", площадите "Независимост", "Атанас Буров", "Княз Ал. Батенберг", "Николай Гяуров" и прилежащите им тротоари.
До отпътуването на делегацията остават закрити двупосочно спирките на трамвайни линии 1, 2, 7 и 18 на пл. "Света Неделя". За същото време се променя маршрутът на линия 284, като автобусите по нея ще минават от бул. "Цариградско шосе" по маршрута на линия 84, по ул. "Мими Балканска" и ще продължават по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички автобусни спирки в променения участък. От 12.00 ч. днес до приключването на мероприятията автобусна линия номер 107 ще обръща на пл. "Сборище". Закрита е временно двупосочно и спирката на тролейбус номер 9 на ул. "Г. С. Раковски" при ул. "Московска".
До окончателното заминаване на делегацията е забранена търговската дейност на пл. "Славейков" между ул. "Раковски" и ул. "Уилям Гладстон" и ползването на тротоарно право на територията на Студентски град. 
Забранява се още влизането на превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането в улиците на участъка, образуван от пл. "Независимост", ул. "Позитано", ул. "Съборна", ул. "Леге", бул. "Цар Освободител", ул. "Г. С. Раковски", ул. "15 август", ул. "Шипка", ул. "15 ноември", ул. "11 август", бул. "Княз Дондуков" и ул. "Московска".
Изключение ще се прави за движението на трамвай номер 22 по бул. "Дондуков" и на тролейбус номер 9 по ул. "Г. С. Раковски". Забранено е влизането в южното локално платно на Околовръстния път /между пътен възел "Бояна" и резиденция "Бояна"/. Забранен е престоят и паркирането и по ул. "Козяк" /между ул. "Сребърна" и бул. "Джеймс Баучер"/, на паркинга зад сградата на Централния военен клуб, между зала "Христо Ботев" и ул. "Акад. Б. Стефанов" в Студентски град, по ул. "Д-р Иван Странски" до бул. "Акад. Б. Стефанов" и ул. "8 декември". Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по ул. "Уилям Гладстон" /между ул. "Рачо Димчев" и ул. "Граф Игнатиев"/, ул. "Хан Крум" /между ул. "Г. С. Раковски" и ул. "Уилям Гладстон"/, ул. "Боянско езеро" /между ул. "Брезовица" и ул. "Младост"/, ул. "Младост" /между ул. "Белите брези" и ул. "Боянско езеро"/, ул. "Белите брези" /между ул. "Младост" и ул. "Брезовица"/.
Забранен е престоят и паркирането на пътни превозни средства в карето между ул. "Уилям Гладстон", ул. "Хан Крум", ул. "Рачо Димчев" и ул. "Г. С. Раковски", по ул. "Лом" /между бул. "Цар Освободител" и ул. "Лавеле"/, ул. "Даскал Попандреев" /между бул. "България" и ул. "Иваница Данчев"/, ул. "Иваница Данчев" /между ул. "Даскал Попандреев" и ул. "Севастократор Калоян"/.

Общо З 500 служители на МВР са ангажирани с охраната на обществения ред и проявите, свързани с посещението на президента на САЩ Джордж Буш.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4697 |04.06.2007 С български бронежилетки пазят египетския президент . 0| 7754 |22.05.2007 Йовка Димитрова от „24 часа” сменя президентския ресор с Брюксел . 0| 5100 |22.05.2007 Президентът Първанов се обяви за мажоритарно начало в изборите . 0| 6310 |06.05.2007 Президентът Първанов : Действията на Станишев са закъснели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads