Реклама / Ads

0| 3115 |22.12.2021 НОВИНИ

Назначени са петима зам.-министри, освободен е зам.-председател на ДАНС

.
Източник: БГНЕС
Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени петима заместник-министри. На длъжността заместник-министър на транспорта и съобщенията са назначени Илия Илиев и Владимир Върбанов, съобщават от пресцентъра на МС.

Илия Илиев е инженер геодезист по образование, завършил е УАСГ. Професионалната му кариера е свързана с частния сектор, като притежава дългогодишен управленски опит в сферата на инвестиционното железопътно и пътно проектиране.

 

Владимир Върбанов е юрист по образование, дългогодишен преподавател е по международно морско право в Техническия университет в гр. Варна. От 2017 г. досега е арбитър в Арбитражен съд София и Арбитражен съд Варна.

 

От длъжността заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията са освободени Александър Пулев и Христина Велинова.

 

Ирена Димитрова и Васил Георгиев са назначени на длъжността заместник-министър на външните работи.

 

Ирена Димитрова е дипломат с над 20 годишен стаж и е преминала последователно през всички етапи на кариерно развитие в МВнР. Била е на два задгранични мандата – в Обединеното кралство и в Постоянната делегация към НАТО в Брюксел.  Завършила е Философския факултет на Софийски университет „Св. Климент Охридски“ с магистърска степен и Дипломатическата академия на Кралство Испания с академична степен „Магистър по международни отношения“ от Мадридския университет Компултенсе.

 

Васил  Георгиев има магистърски степени по Тюркология и по Право от СУ „Св.  Климент Охридски“, със специализация международно право и международни отношения. Бил е на задграничен мандат в посолството на Република България в Република Турция, народен представител в 45-то  и 46-то Народно събрание, член на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и ръководител на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза на Средиземноморието. Притежава дългогодишен управленски опит в частния сектор.

 

Атанас Добрев е преназначен от длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите на поста заместник-министър на земеделието. От длъжността заместник-министър на околната среда и водите е освободена Ренета Колева.

 

С решение на Министерския съвет Венелин Димитров е освободен предсрочно от длъжността заместник-председател на Държавна агенция „Национална сигурност“. Правителственото решение е взето неприсъствено.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 9| 2572 |08.12.2021 Василев: Вицепремиерите ще са петима, всяка партия ще има свой човек в министерствата . 2| 2896 |03.12.2021 Петима българи са задържани в Германия за участие в ОПГ . 1| 3404 |18.10.2021 Назначени са двама нови зам.-министри . 15| 4012 |14.10.2021 Фандъкова проговори за назначението на Иванов. Оневини го за насилието и повиши ранга на Столичния инспекторат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ