Реклама / Ads
4| 2572 |11.03.2024 НОВИНИ

Неделният преговорен маратон от 11 часа ще бъде последван от консултации при Радев днес

.
Кирил Петков и Румен Радев Източник: БГНЕС
След близо 11 часа вчера вечерта приключи вторият ден от преговорите между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България" за споразумение за съвместно управление. Участниците в тях отново запазиха мълчание пред медиите. Не е ясен резултатът и дали разговорите ще продължат и днес, когато започват консултациите на политическите сили за съставяне на правителство при президента Румен Радев.
 

Преди началото на срещата вчера зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова заяви пред журналисти, че диалогът е конструктивен.





В събота разговорите приключиха без изявление за медиите. Вчера частниците в преговорите също запазиха мълчание.

 

Отново в събота Националната конференция на „Да България“ прие резолюция за актуалната политическа обстановка и необходимостта от формиране на антикорупционно мнозинство. 

 

"Смятаме, че този формат на ротационно управление с акцент върху програмната основа на необходимите за съставянето му политически компромиси и отстъпки заслужава да бъде подкрепен за още девет месеца", се посочва в резолюцията. Поставят се и 17 условия за това да стане факт.

 

ГЕРБ-СДС предлагат споразумение за пълен управленски мандат, „Продължаваме промяната - Демократична България“ предложиха меморандум за още девет месеца управление след ротацията.

 

Днес започват консултациите при президента Румен Радев с политическите сили за съставяне на правителство.





На 11 март (понеделник) на „Дондуков“ 2 президентът ще приеме: от 9:30 ч. представители на парламентарната група на ГЕРБ-СДС; от 11:30 ч. представители на парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична България“; от 14:00 ч. представители на парламентарната група на „Движение за права и свободи“.

 

На 12 март (вторник) държавният глава ще се срещне с: представители на парламентарната група на „Възраждане“ от 9:30 ч.; представители на парламентарната група на „БСП за България“ от 11:30 часа; представители на парламентарната група на „Има такъв народ“ от 14:00 часа.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2626 |11.03.2024 Днес ще е облачно, но с повишение на температурите . 15| 4753 |10.03.2024 BILD: Тръмп иска да договори сделка с Путин за прекратяване на войната в Украйна възможно най-бързо . 10| 3126 |10.03.2024 "Ню Йорк Таймс": Руската офанзива край Авдеевка е в застой . 6| 2730 |10.03.2024 Дейвид Камерън се противопоставя на изпращането на западни войски в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads