Реклама / Ads
0| 2891 |13.08.2022 НОВИНИ

София няма да остане на тъмно и студено: Фандъкова спокойна за отоплителния сезон

.
Йорданка Фандъкова Източник: стопкадър, Нова телевизия
Отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен и няма да има недостиг на газ. Това увери в ефира на Нова телевизия столичният кмет Йорданка Фандъкова. По думите й София няма да остане на тъмно и студено.
 

„Всички се съобразяваме с цените и възможностите. Притесняваме се затова, което предстои тази зима. Следим внимателно разходите на общинските сгради, училища, театри, галерии, но най-важното е отоплението на хората и това ще има ли газ през този отоплителен сезон“, каза тя.

 

„Вчера имах среща с министъра на енергетиката, който ме увери, че отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен и няма да има недостиг на количества газ“, добави Фандъкова.

 

По думите й „Топлофикация София“ предоставя отопление на около 1 млн. души и тази услуга няма алтернатива.

 

„Затова е изключително важно, че заплахите, които чухме в последните дни на предишния председател на КЕВР, че София ще остане без газ от 1 септември, вече не стоят на дневен ред“, коментира още столичният кмет.

 

„Чух от министъра вчера доста успокояващи перспективи за наличието на газ. Остава обаче голямото предизвикателство за цената. Всички сме притеснени след решението за 300 лв. на мегаватчас“, обясни Йорданка Фандъкова.

 

„Очакваме нови задължения, които ще се натрупат от страна на Топлофикация-София. 330 млн. лв са задълженията на „Топлофикация“ само от разликите в цените“, посочи тя, но поясни: „Ясно е, че не могат да се натоварват повече абонатите. Всеки от нас мисли какво ще прави тази зима. Трябва да търсим решението за цялата система през отоплителния сезон“.


На Фандъкова не й се иска „Топлофикация“ да преминава на горене на мазут: „Полагаме много усилия, за да подобрим чистотата на въздуха в столицата, също така трябва да кажа, че няма и достатъчно мазут. „Топлофикация“ има резер от газ, това е като най-крайна мярка, но се надявам да не се стига до там“.

 

„Надявам се да не се стига до излизане в дървена ваканция, защото ковида се отрази изключително зле върху децата. Призовавам всички граждани да пестят електрическа енергия“, каза още кметът на София.

 

Йорданка Фандъкова коментира и тезата на политическото ръководство на „Продължаваме Промяната“, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов трябва да се пенсионира.

 

„Това са толкова несериозни неща. На хората им омръзна да слушат празна реторика. Хората са притеснени как ще си плащат сметките, какво предстои през този сезон, не само за горивата. Всички цени се вдигат, хората са изключително притеснени. Аз лично смятам, че доста от хората не обръщат внимание на тези неща. Те искат отговорност и искат работа, а ние сме показали, че всъщност това правим“, каза Фандъкова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 11383 |12.08.2022 Проф. Дичев: Съвместното явяване на ПП и ДБ няма особен ефект. Янев предлага тотален моноспектакъл . 0| 2838 |12.08.2022 Няма вода: Спират водната каскада и фонтаните в Плевен . 0| 2803 |12.08.2022 Служебният премиер към полицаите: Вашата професия е от онези, в които нямаш право на грешка . 0| 3359 |11.08.2022 Шефът на топлофикациите: Трябва да се върнат компенсациите заради газа, но няма парламент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads