Реклама / Ads
47| 7861 |03.12.2012 НОВИНИ

Н. Нейнски: Ще участвам в листи на единна десница!

.
Надежда Нейнски
СДС е идея, а аз не съм си тръгнала от идеята, отсее Нейнски и посочи, че хората били изключително объркани, но очаквали чудото, защото искали десницата да е единна. Синята коалиция беше първата лястовица на надеждата
 

Имах много време да мисля - преди и след това, СДС обаче не е просто партия; СДС е идея, а аз не съм си тръгнала от идеята, обяви по НТВ напусналата СДС Надежда Нейнски. Тя обясни, че е писала писмото в самолета на коляно на път за Брюксел, когато получила вестта за случилото се на НС на СДС. Не ставало дума за спонтанно решения; в последните месеци СДС се разминавало с всичко, което той олицетворявал.

Разминаването започна, когато СДС се отказа от смисъла на това, което беше създаден - сините започнали да обслужват конюнктурни идеи, според нея. Хората били изключително объркани, но очаквали чудото, защото искали десницата да е единна. 

По повод поканата от Янев и Марешки към СДС Нейнски отказа да коментира. Това не трябвало да се прави в момент, когато се тресат основите на прехода. По време на нашето управление България по необратим начин се превърна в демократична страна, а се прави опит за подмяна. При второто ни правителство България промени курса си на развитие и беше поставена отново на европейската карта.

Нещата сега са абсолютно ясни; в момента се случва фарс; настоящето ръководство на СДС избира да е зависимо от т.нар. независими депутати, зависещи от ГЕРБ. Ако ГЕРБ беше толкова почтен към сините, защо не подкрепи при първото гласуване Екатерина Михайлова. ГЕРБ се опитва да си измие ръцете сега, защото натоварват СДС с огромна позорна история, смята Нейнски.

Битката срещу СК започна много отдавна, още при президентските избори. При позорния резултат тогава вместо предизборният щаб да поеме отговорност, те преминаха към нов сценарий. Буквално ден след НС са проведени разговори с тримата бивши депутати от "Атака", което значи, че може скандалът да е съзнателно търсен, за да бъдат легитимирани те.

Не съм човек, който създава усещането, че може да бъде привлечен от други партии. Знае се отношението ми към подобни гастроли. Единна десница обаче трябва да има, хората я очакват въз основа на Синята коалиция, категорична беше тя. СК всъщност се взриви от факта, че аз предложих общи органи на управление. Това взриви статуквото. Винаги съм смятала, че за да може традиционната десница да е гарант за промяна, лидерите й трябваше да имат дързостта да направят следващата крачка, добави евродепутатът на СК.

Следващият петък и събота в Пловдив ще разговаряме на форум на съюз "Единство". В листи ще участвам не на отделни партии, а на единна десница. Ако се стигне до такава идея, влиянието на хората по места ще определи листите и ръководството. Аз съм екипен играч, за мен е важна идеята, а не лидерът, заключи Нейнски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6170 |28.11.2012 Националисти, имами и полиция - продължава делото срещу радикален ислям . 9| 4992 |27.11.2012 Р. Христов: Отваряме листите за знакови фигури вдясно . 170| 6174 |26.11.2012 Нейнски: Не аз напускам СДС, СДС ме напусна днес . 34| 5218 |10.11.2012 Сидеров: Националистическите партии да се обединят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads