Реклама / Ads
7| 3104 |19.05.2023 НОВИНИ

Нели Куцкова: Гешев призна, че крие срамни тайни. Това е големият ни проблем. Предстоят грозни сцени

.
Когато един главен прокурор сам признава, че крие срамни тайни - това е един от най-големите ни проблеми. Да заплашваш едни хора, които трябва да вземат решения въз основа на закона, че ще изкараш за тях мръсни тайни – продължаваме да задълбаваме в тинята.
 

Това заяви пред bTV съдия Нели Куцкова, бивш председател на Съюза на съдиите и бивш член на Висшия съдебен съвет по времето, когато Никола Филчев беше избран за главен прокурор и когато членове на съвета му поискаха оставката.

 

Коментарът й идва на фона на сътресенията в прокуратурата и скандалът между главния прокурор Иван Гешев и неговия заместник Борислав Сарафов. Двамата дадоха пресконференция, в които си отправиха взаимни обвинения и поискаха оставките си. 

Куцкова разказа, че и по времето, в което тя самата е била част от ВСС, е имало натиск за избора на Никола Филчев на поста главен прокурор, но тогава е бил “по-културен и възпитан”. 

 

“Когато бях член на ВСС, имаше сериозен натиск върху членовете от парламентарната и от професионалната квота за избора на Никола Филчев. Това не е от вчера, но по-рано беше по-културно и възпитано. Ако стане – стане. Сега нещата са по-безогледни и гарнирани с използване на език, който е почти мутренски“, добави тя.

 

Според нея истината ще излезе наяве, но ситуацията с нищо не допринася за добрата работа на съдебната система. 

 

Според нея законопроектът, изработен в Министерството на правосъдието, е най-добрият предлаган в рамките на действащата Конституция. Вчера промените бяха приети на първо четене в правна комисия, а според заявките могат да влязат в пленарна зала още днес. Не е ясно обаче дали ще стигнат до разглеждане в правна комисия за втори път. 

 

“Не знам кой кого с какво държи. Ще наблюдаваме много грозни гледки и за съжаление не само ние. Позорът става европейски. Когато нямаш доверие в една държава, това се отразява на чуждестранните инвеститори“, каза още бившият председател на Съюза на съдиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 15104 |19.05.2023 Съдия Атанаска Дишева, ВСС: Гешев заплашва колегите си. Не каза дали в действителност е записвал магистрати . 11| 4064 |18.05.2023 Министър Крум Зарков: Гешев да не плаши, а да арестува и обвинява . 3| 3201 |18.05.2023 На секретно заседане шефовете на НСО и ДАНС се обясняват за атентата срещу Гешев . 6| 4975 |18.05.2023 В петък е срещата на Г. Георгиев от БОЕЦ с Гешев за Барселонагейт, кюлчетата, Турски поток....

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads