Реклама / Ads
3| 5710 |02.06.2023 НОВИНИ

Съдия Нели Куцкова за отстраняването на Гешев: Дали сме способни да унищожим всички глави на Хидрата?

.
Нели Куцкова
С новия закон всеки следващ главен прокурор ще знае, че не е недосегаем. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Нели Куцкова, бивш председател на Съюза на съдиите в България.
 

„Надявам се хората, които избират членове на Висшия съдебен съвет, да са си дали сметка колко е важно в този орган, който е за управление на цялата съдебна система, да влязат хора почтени, устойчиви и неподатливи на влияние”, каза още съдията.

 

„Разчитам, че от парламента най-после ще се изберат квота във ВСС - качествени хора, а не наши, ваши, близки, съученици”, допълни тя.

 

Куцкова сподели, че е била изненадана „колко могъщ човек е този т. нар. Петьо Еврото”. Тя допълни, че никога не е допускала какво голямо влияние има бившият следовател.

 

Принудата, изнудването и злоупотребата с власт - това са все престъпления. Само че аз колкото и да ми е неприятно да го кажа, не искам да съм като Цветан Цветанов, който четеше присъди от телевизора. Всеки е невинен до доказване на противното, но във всеки случай от изнесената инфоормация има данни за претъпление, но трябва да се докаже. Например твърденията, че някой си е поръчал при прокурор да удари фирма на негов конкурент. Някой е държал дело на трупчета и с това е изнудвал даден политик да приеме някакви промени в закона или да не ги приеме, посочи съдията.

 

Направи ми впечатление Барселонагейт. За няколко дни много неща се случиха, което ми подсказва, че преди това е работено. Т.е. много материали са били събрани и трябва да се види защо случая е бил спиран. От гледна точка на гражданина изглежда, че делото е било на трупчета, коментира тя.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3689 |29.05.2023 Съдия Калин Калпакчиев: Партиите осъзнават, че политически манипулируема прокуратура се обръща срещу тях . 2| 2784 |28.05.2023 Съдия: Партиите осъзнаха, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях . 5| 3109 |27.05.2023 Европейският потребителски център: Увеличават се жалбите за закъснели и отменени полети, за загубен багаж . 3| 5580 |21.05.2023 Съдия Мирослава Тодорова: Самоубийство на системата е Гешев, Сарафов и Тодоров да останат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads