Реклама / Ads
10| 6816 |10.10.2021 НОВИНИ

Нели Куцкова: Има хора, които с радост изпълняват поръчки, за да растат в кариерата

.
Нели Куцкова
Има хора, които с радост изпълняват поръчки, за да растат в кариерата. Има други, омерзени от тази обстановка, които се затварят в черупките си. Най-големият проблем в нашата система са хората, които са апатични. Това каза пред БНР съдия Нели Куцкова.
 

Съдия Куцкова изрази надежда, че темата за съдебната реформа няма да остане само предизборна активност. Според нея политиците трябва да влязат в съдебната система, за да се научат да уважават правото. "Да си припомним Цветан Цветанов как смени тона, когато стана обвиняем".  "Отговорността за реформата я носят политиците, но те са длъжни да чуят всички гласове на хората, които прилагат законите". 

 

 Тя подчерта:  "В последните години на ключови места в системата бяха избирани хора, които не се ползват с голям авторитет в гилдията и със съмнение, че е имало някакво влияние. Има хора, които са си признали това. Достатъчно е на десетина места в държавата да има назначени председатели на съдилища и на прокуратури със съмнение, това създава цялостно съмнение". 

 

От позицията на кандидат за вицепрезидент на Петър Стоянов на изборите през 2001 година Нели Куцкова посочи:  "Важното за един съдия, когато излезе от политиката, е да не се поддава на никакви политически влияния в съдийската си работа. Имало е много случаи след президентската кампания, в които хора, които имат дела, да ми кажат - ние бяхме ваши застъпници в изборите". 

 

И допълни:  "Президентът няма големи властови правомощия. Но един умен, разумен и решителен президент може да използва малкото си правомощия за добро - като инициира дебат, като бъде медиатор. Основният проблем е, че многото качествени хора в системата предпочитат да си гледат делата и не желаят да се кандидатират за председатели на съдилища, нито за членове на Висшия съдебен съвет. Много хора се обезвериха и предпочитат да се затворят в собствената си среда". 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3716 |10.10.2021 Корнелия Нинова: Проблемите са ясни - време е за разум, спокойствие, решения и действия . 6| 5118 |07.10.2021 Александър Маринов: Атаките срещу Радев идват от хора, които не блестят с интелект и морал . 3| 2863 |06.10.2021 Корнелия Нинова: Най-важен е бюджетът за 2022 г., за да дадем стабилност и сигурност на държавата и хората . 5| 4548 |01.10.2021 Корнелия Нинова: Закон за възрастните хора и преизчисляване на пенсиите ще подобрят реално живота им

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads