Реклама / Ads
2| 3963 |17.02.2017 НОВИНИ

Ненчев: Има противоречия между Герджиков и Янев за обвиненията ми

.
Николай Ненчев
„От доклада, представен от Огнян Герджиков, в някаква степен съм объркан вече, тъй като този доклад все още не съм го видял. Първоначално се касаеше за около 100, тоест всички обществени поръчки, направени през 2016 г., което буди известно съмнение. Днес намерих някакво противоречие между премиера и министъра на отбраната”, каза бившият министър на отбраната Николай Ненчев след обвиненията на служебния премиер.
 

„Нашето убеждение е, че по този начин, концентрирайки вниманието на обществото върху обществените поръчки, които тепърва ще бъдат разследвани и аз съм убеден за себе си, че нищо няма да излезе, се прикрива нещо. Прикрива се нещо съществено от срещата на НАТО в Брюксел. Там се взима решение за предно разполагане в Черноморския регион - нещо, което като че ли, се загуби в обществения дебат, каза Николай Ненчев.

 

„Губи ми се връзката от казаното на министъра на отбраната на Великобритания, че Русия оказва пряко влияние върху изборите в редица европейски страни, включително България. Липсва ми какво са си говорили, ако въобще са си говорили, служебният вицепремиер и министър на отбраната с него. Попитал ли го е какво конкретно има предвид и какво ще направи, за да предпази България от подобен тип въздействия”, запита още бившият военен министър.

 

„Иска ми се да разбера каква е била позицията на българския вицепремиер и министър на отбраната, защото за мен остана неразбираема. Той подкрепил ли е решението за разполагане на постоянна бойна група в акваторията на Черно море. Коментиран ли е много важен и съществен въпрос, който беше въпрос табу в програмата и изявленията на БСП дали ще бъде изграден координационен център, който да координира тези сили в България и каква е била реакцията на нашия министър на отбраната. Това е твърде непоносимо за избирателите на БСП. Именно с този доклад, аз съм твърдо озадачен и от поведението на премиера Герджиков, който очевидно се е поставил в услуга на българските социалисти, тази инициатива и тези решения да бъдат подменени очаквания, свързани с корупционни практики, за които аз категорично мога да потвърдя, че съм бил изключително внимателен”, смята Ненчев.

 

На въпрос, че има подозрения за измама в 9 поръчки и знае ли Ненчев кои са те, той заяви: „Не съм видял доклада. Първоначално бяха 100, не знам сега как се оказа, че 45. Доколкото разбрах днес министърът на отбраната твърди, че не знае дали въобще ще се стигне до прокурор, колко от тях ще стигнат. Тоест, има объркване между тях самите и някой от някъде дава поръчка”, казва Ненчев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5068 |16.02.2017 Проверяват бой между ученик и учител в Математическа гимназия . 11| 4968 |13.02.2017 Проф. Иво Христов: Навлизаме в тежки международни турболенции . 0| 4199 |11.02.2017 Искри между Москва и Анкара заради убитите турски войници . 0| 3703 |10.02.2017 43,1% от българите са против коалиция между БСП и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads