Реклама / Ads
0| 3091 |16.12.2022 НОВИНИ

Необичайно топло време - температурите скачат до 18 градуса

.
Днес ще е необичайно топло време. Минималните температури днес ще са между 0 и 9°, в София - около 3°, а максималните - между 13° и 18°, в западната част от Дунавската равнина - между 4° и 7°.
 

Над Северозападна България, а преди обяд и в Горнотракийската низина, ще се задържи предимно облачно и на места ще се образуват мъгли. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен, северно от планините и в Източна България - временно силен вятър от юг-югозапад.

 

По Черноморието облачността ще се разкъсва, следобед - до предимно слънчево. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 15° и 18°. Температурата на морската вода ще е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа силен и бурен югозападен вятър. Ще се затопли и максималната температура на 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 7°.

 

През нощта от северозапад облачността ще се вплътни и ще започнат валежи от дъжд. В събота ще е все още топло за средата на декември с минимални температури в по-голямата част от страната между 5° и 10° и максимални - между 13° и 18°. Преди обяд на места в северозападната половина от страната, а следобед и през нощта срещу неделя в Южна и Източна България ще има валежи от дъжд.

 

Привечер вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще прониква по-студен въздух и в неделя максималните температурите предимно между 6° и 11°. Облачността ще е променлива, често значителна, преди обяд все още в югоизточните райони - със слаби валежи.

 

Вятърът ще е до умерен, в Дунавската равнина временно силен от северозапад, но по-късно през деня ще се ориентира от север-североизток.

В понеделник застудяването ще продължи и температурите ще се понижат с още 3-4 градуса. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна над Източна България, а в крайните югоизточни райони на места ще превалява слаб дъжд.

 

Във вторник по-значителна ниска облачност или мъгла ще има в източните райони. Вятърът ще отслабне, в западната половина от страната временно ще стихва. Температурите ще останат без съществена промяна, минималните между минус 5° и 0°, а максималните - между 3° и 8°.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4716 |15.12.2022 Ето какви сметки да очакват абонатите на ”Топлофикация - София” . 0| 2858 |14.12.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 2896 |13.12.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от с. Владая . 0| 2878 |12.12.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Зона Б -19“ и гр. Нови Искър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads