Реклама / Ads
9| 5382 |26.10.2023 НОВИНИ

Нетаняху: Всички от Хамас са обречени - над земята, под земята, в Газа и извън Газа

.
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху заплаши всички членове на Хамас в Газа и извън анклава в телевизионна реч, излъчена снощи, предаде ДПА.
 

"Всички членове на Хамас са обречени - над земята, под земята, в Газа и извън Газа", заяви Нетаняху. Израел води "борба за своето съществуване", добави той.

 

Хиляди терористи вече са били убити след клането, извършено от ислямисткото движение Хамас на 7 октомври и това е "само началото", каза още израелският премиер.

 

"Подготвяме се за сухопътна атака. Няма да кажа кога, как и колко", каза Нетаняху относно широко очакваната сухопътна офанзива в Газа.

Военният говорител Даниел Хагари заяви, че израелските военновъздушни сили продължават да атакуват цели в Газа в подготовка за сухопътна офанзива. Това включва удари по "подземната инфраструктура на терористите" каза той снощи. "Всеки удар подобрява обстановката ни за следващите фази", добави Хагари.

 

Междувременно конфронтациите между Израел и бойци в Ливан продължиха в снощи вечерта в граничната зона между двете страни.

 

Израелските сили за самоотбрана (ЦАХАЛ) съобщиха, че техни самолети са ударили "редица военни цели, принадлежащи на Хизбула"

в Ливан". Ударите са били насочени срещу "терористична инфраструктура, включително военен комплекс и наблюдателни пунктове".

 

Израелските въоръжени сили съобщиха също, че снощи вечерта са прехванали "ракета земя-въздух, изстреляна от Ливан" срещу един от техните безпилотни летателни апарати. "В отговор самолетите на ЦАХАЛ удариха източника на изстрелването", се казва в съобщението.

 

По-рано снощи проиранското движение Хизбула заяви, че израелски безпилотен самолет е изстрелял три ракети по позиции в близост до границата.

 

От началото на войната в ивицата Газа преди две седмици и половина по границата между Израел и Ливан зачестяват случаите на насилие, отбелязва ДПА. Вече има редица жертви и от двете страни, като Хизбула съобщава за общо 40 загинали в собствените си редици, пише БТА.

 

Редовните сблъсъци и престрелки па ливанско-израелската граница през последните две седмици породиха опасения сред ливанците, че Хизбула ще въвлече страната във война с Израел.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3786 |26.10.2023 Премиерът Денков обсъжда Шенген, войната в Украйна и Близкия изток с лидерите от ЕС . 0| 3756 |26.10.2023 COVID-19: 29 души са в интензивно отделение, 397 са новозаразените . 0| 3883 |26.10.2023 Златна есен: Максималните температури днес ще са между 21° и 26°, за всеки случай носете и чадър . 2| 3851 |26.10.2023 Кърваво меле в САЩ: Поне 22 жертви при масова стрелба в щата Мейн /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads