Реклама / Ads
0| 4892 |23.12.2021 НОВИНИ

Коледа на малкия екран: Най-популярните и най-омръзналите коледни филми

.
През ноември тази година Маколи Кълкин направи дебюта си в модата по време на дефилето Gucci Love Parade. Но предполагаме, че за огромна част от населението по света, той си остава онова хлапе от “Сам вкъщи”, коeто всяка Коледа от 1990 година насам, се появява на телевизионните екрани. Днес Фрог Ви разкрива кои са най-популярните коледни филми, позовавайки се на проучване, цитирано от Irish Post. Някои от тях, честно казано са доста омръзнали на част от зрителите, но... нека има за всекиго по нещо.
 

Ето кои са първите 5 най-гледани коледни филми:

*Следващите редове разкриват част от сюжетите на филмите

 

Сам вкъщи


„Сам вкъщи“ (Home Alone) e американски филм от 1990 г. на режисьора Крис Кълъмбъс. Той е един от най-емблематичните филми, свързани с Коледа. 


Кевин е най-малкият от петте деца на семейство Маккалистър. Той често е тормозен от братята и сестрите си и след поредната неправда, той си пожелава семейството му да изчезне. На следващия ден, той се събужда и открива, че е сам вкъщи и желанието му се е сбъднало. Оказва се, че е забравен по погрешка. Семейството му е поело на почивка във Франция, по случай коледните празници. Когато родителите му осъзнават, че са оставили сина си сам, те веднага търсят начин да се върнат в САЩ. Междувременно, двама крадци, известни като „Мокрите бандити“, се опитват да оберат къщата, но не успяват, поради редица капани, сложени от Кевин. 


Елф


„Елф“ (Elf) е американска  от 2003 г. на режисьора Джон Фавро, по сценарий на Дейвид Бенербаум, във филма участват Уил Феръл, Джеймс Каан, Зоуи Дешанел, Мери Стийнбъргън, Даниел Тей, Боб Нюхарт и Едуард Аснър.


Едно време в Коледната вечер, едно бебе пропълзяло в торбата с подаръците на дядо Коледа и се оказало на Северния полюс. Отгледан от татко Елф, Бъди стига до прозрението, че не е точно като останалите елфи. Решен да открие къде му е мястото, Бъди се впуска в търсене на истинския си баща – в Ню Йорк!


Гринч


„Гринч“ е американска фентъзи комедия от 2018 година. Базиран е по книгата на „Как Гринч открадна Коледа!“


Киселият злонравен Гринч  огранизира заговор за съсипването на Коледа в градчето Койвил. Една забавна, затрогваща и поразително красива история на зеления циник, който решава да открадне празника, но желанието му е променено от щедрия празничен дух на малката Синди-Лу Кой.


Наистина любов


„Наистина любов“ (Love Actually) е британска романтична комедия от 2003 година със сценарист и режисьор Ричард Къртис

 

Все повече хора споделят идеята, че живеем в свят, изпълнен с омраза и алчност – но на мен не ми изглежда така – струва ми се, че любовта е навсякъде.


Със заразителен смях, с опустошителни последици, с разбити сърца, с дръзки решения, с планирани посегателства, с неудържимо въодушевление, със завладяващ възторг – неочаквана, нежелана, необяснима, грубовата, ненадмината – любовта наистина е навсякъде около нас.


За писател (Колин Фърт), скрил се в южна Франция да лекува разбитото си сърце, който открива любовта край езерото…


За жена с удобен брак (Ема Томпсън), която подозира, че съпругът й (Алан Рикман) й се изплъзва…


За младоженка (Кира Найтли), която не разбира правилно отчуждеността на най-добрия приятел на съпруга си…


За овдовял втори баща (Лиам Нийсън), който се опитва да се сближи с доведения си син, когото едва познава…


За нещастно влюбена (Лора Лини), внезапно получила шанс да бъде с този за когото копнее…


За застаряващ „всичко видял, но малко запомнил” рок идол (Бил Най), опитващ се дасе завърне в края на кариерата си по обичайния си безкомпромисен начин…


Животът е прекрасен 


„Животът е прекрасен“ (It's a Wonderful Life) е американски драматичен фентъзи филм, излязъл по екраните през 1946 година, режисиран от Франк Капра.


Лентата разказва историята на Джордж Бейли (в ролята Джордж Стюарт) - отчаян бизнесмен, който в навечерието на Коледа е споходен от мисълта за самоубийство. В този тежък момент се явява неговият ангел-хранител, Кларънс, който му показва колко различен би бил животът, ако Бейли не се беше родил.

 

"Чудото на 34-та улица", "Снежният човек" ,"Коледната песен на мъпетите", "Бяла Коледа", "Дядо Коледа" - са  останалите 5 филми, които влизат в класацията.

 

Филмови поредици, които хората най-много биха искали да гледат през Коледа:

 

1. Хари Потър
2. Toy Story
3. Шрек
4. Ледена епоха
5. Умирай трудно
6. Карибски пирати
7. Индиана Джоунс
8. Джеймс Бонд
9. Джурасик парк
10. Отмъстителите


*Общо 2000 души са анкетирани като част от проучването за най-добрите и най-лошите филми, свързани с Коледа. В статията на Irish Post, която е от 9-ти декември, не се уточнява точно кога е проведено проучването и възрастта на анкетираните.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3921 |22.12.2021 До Коледа остават... Значението и историята на адвентния календар . 7| 2894 |17.12.2021 Ваксините за деца от 5 до 11 години срещу COVID-19 пристигат преди Коледа . 0| 5366 |13.12.2021 Георги Рачев: Средиземноморски циклон може да ни донесе снежна Коледа . 18| 9480 |09.12.2021 Фандъкова превърна София в най-мрачния град за Коледа, а светът грее

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads