Реклама / Ads
0| 3122 |15.03.2022 НОВИНИ

Георги Панайотов: Китай ще търгува с Русия, но няма да нарушава санкциите

.
Георги Панайотов
Китай ще търгува с Русия, но няма да си позволи да нарушава санкциите по отношение на руската страна, наложени от Запада. Това заяви бившият служебен министър на отбраната Георги Панайотов пред БНТ.
 

Има някакъв оптимизъм между Русия и Украйна, говори се за конструктивен диалог, но аз не очаквам скоро да има някакво развитие за постигане на примирие, посочи още той.


Според него това, което съобщили от САЩ, е че са настояли Китай да не отговаря положително на исканото от Русия съдействие за оказване на помощ. Войната се ожесточава, хуманитарната криза става все по-тежка и над 650 000 души нямат достъп до питейна вода, посочи Панайотов.


"Трагедията на войната става все по-страшна и все по-страшна", смята той.


По думите му това, което се случва, надали е било калкулирано от Кремъл и Русия няма полезен ход. Какво най-вероятно ще се случи - Русия да върви към замразяване на конфликта или да се ескалира войната. Ако тръгнем да изброяваме всички хипотези, войната може да се пренесе на космоса и на Луната. За директен сблъсък между НАТО и Русия не виждам признаци, изтъкна Панайотов.


НАТО няма апетит за война с Русия, по думите на бившия служебен военен министър. Краят на войната ще зависи от това колко ресурси Кремъл е готов да отдели за кампанията си


Той увери, че българското военновъздушно пространство се защитава от нашата изтребителна авиация. Това, което всички българи искат, е България да има действаща, стабилна и сигурна авиация. Ф-16 няма да дойдат догодина по план и трябва да се мислят варианти, настоя Панайотов, като даде пример, че вариантите са да ни предоставят изтребители, които бързо да усвоим, докато дойдат другите.


Панайотов посочи, че е трудно да се каже докъде може да стигне руският президент Владимир Путин и да се вземат правилните информирани решения, за да може българите да спят спокойно. Да бъдеш медиатор между две държави е нелека задача и трябва да се ползваме с доверието и на двете страни, иначе не можем да бъдем медиатори във войната между Русия и Украйна, каза още бившият министър на отбраната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8517 |15.03.2022 Китай иска да погълне руски гиганти, в това число „Газпром“ . 0| 2956 |14.03.2022 Китай: Руската федерация не е искала помощ от нас . 0| 3377 |14.03.2022 САЩ предупреждават за последствия, ако Китай помогне на Русия . 0| 3397 |12.03.2022 Петко Георгиев: Русия изгуби информационната надпревара с Украйна в глобален мащаб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads