Реклама / Ads
0| 3007 |06.01.2023 НОВИНИ

Жълт код за опасно силни пориви на вятъра днес

.
Днес ще преобладава слънчево време, но ще бъде много ветровито. Ще духа умерен, в Дунавската равнина и западната част на Горнотракийската низина – силен северозападен вятър. Вечерта вятърът ще отслабне и до полунощ в повечето райони ще стихне. Минималните температури днес ще са между 0° и 8°, а максималните – от 9° до 14°.
 

По Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в следобедните часове. Преди обяд ще духа умерен, временно силен северозападен вятър, който след обяд ще отслабва, а вечерта ще стихне. Максималните температури ще са от 10° до 13°. Температурата на морската вода е 9-10°. Вълнението на морето ще е 2 бала, преди обяд по северното крайбрежие временно до 3 бала.


В планините облачността ще е променлива, без валежи. Ще духа силен северозападен вятър. Дневните температурите ще се понижат и максималната на 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра – около минус 1°.


През почивните дни ще бъде предимно слънчево. Температурите ще се понижават и в неделя минималните ще са между минус 2° и 3°, максималните – между 6° и 11°. В неделя сутринта на места, главно по поречието на Дунав и в югоизточните райони, ще бъде с ниска облачност или мъгла.


В понеделник преди обяд на повече места в западната част на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина ще има мъгли или ниска облачност. В Източна България вятърът ще се ориентира от югоизток и ще бъде умерен. По-късно през деня от запад ще започне увеличение на облачността, а през нощта срещу вторник в западните райони ще започнат валежи от дъжд.


Във вторник ще бъде предимно облачно. В много райони ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността за значителни количества. В западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен, ще бъде умерен до силен, и с него ще нахлува по-студен въздух. Със застудяването във високите котловинни полета в Западна България, в Предбалкана и североизточните райони дъждът ще преминава в сняг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9764 |05.01.2023 Силни подозрения, че България става параван за внос на руски газ . 2| 3455 |05.01.2023 Чипове в личните карти. Крие ли опасност? . 15| 5402 |28.12.2022 Адв. Николай Хаджигенов определи, че е опасно преследването на журналиста Христо Грозев . 1| 3240 |24.12.2022 Пастрок преби до смърт 4-годишно дете в Хасково, майка му е с опасност за живота

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads