Реклама / Ads
0| 2770 |28.09.2022 НОВИНИ

Повече слънце и по-топло време ни очаква днес

.
Максималните температури днес ще бъдат между 23° и 28°. Преди обяд ще бъде предимно слънчево. Следобед ще има временни увеличения на облачността, но само на отделни места в западната половина от страната ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад.
 

По Черноморието ще бъде слънчево, следобед с временни увеличения на облачността. Ще духа умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 23° и 26°. Температурата на морската вода е 17°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, след обяд ще отслабва.


В планините ще бъде слънчево, следобед - с временни увеличения на облачността. На изолирани места в масивите от Западна България ще превали. Ще духа умерен, по най-високите и открити части - силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.


В четвъртък и петък ще има променлива облачност. През първия ден на изолирани места в Западна България ще превали, а през втория вероятността за валежи е много малка. Вятърът ще остане от югозапад, слаб, в източните райони - умерен. Минималните температури ще са между 12° и 17°, малко по-ниски в котловините в Югозападна България, а максималните - между 24° и 29°, в петък с 2-3 градуса по-високи.


В събота още малко ще се затопли, но от запад облачността ще се вплътни. До вечерта на места в Западна България ще превали, а през нощта срещу неделя валежи ще има на повече места в страната, възможни са и гръмотевици.


В неделя от северозапад ще прониква по-хладен въздух и ще започне понижение на температурите, което ще продължи и в началото на следващата седмица. След временно разкъсване и намаление на облачността, през нощта срещу понеделник от запад тя отново бързо ще се увеличи. Повишава се и вероятността за валежи, а в Дунавската равнина северозападният вятър ще се усили.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2598 |26.09.2022 Йордан Божилов: Мобилизацията ще засили войната – ще има повече жертви и разрушения . 0| 2547 |26.09.2022 На Запад облаци и дъжд, на Изток - слънце . 4| 3126 |25.09.2022 Мая Манолова на протестно автошествие срещу високите цени на горивата: Няма повече да плащаме по левче отгоре върху цената на бензина и дизела . 21| 3677 |24.09.2022 Спасяващите се от мобилизацията руснаци, плащат 6 пъти повече за полет до Армения

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads