Реклама / Ads
0| 2535 |08.06.2023 НОВИНИ

Слънчево, с валежи само в югозападните райони

.
Ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Следобед над западната половина от страната ще се развива купеста, над Югозападна България - купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали. На отделни места в планинските райони валежите ще са интензивни и придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток.
 

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са от 22° до 24°. Температурата на морската вода е от 20° до 22°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.


В планините ще преобладава слънчево време. Следобед над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.


През следващите дни ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в петък само на отделни места в западните планински райони ще превали, но в събота и неделя на повече места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е слаб, по Черноморието – умерен, от север-североизток. Максималните температури ще са между 25° и 30°.


В понеделник повече слънчеви часове ще има в източните райони. Над западната половина от страната въздушната маса ще остане неустойчива, с развитие на конвективна облачност, краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Повишава се вероятността за локални интензивни и значителни по количество валежи, където и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски. Вятърът ще е слаб от североизток, нощем в много райони временно ще стихва.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 20173 |07.06.2023 Само във Фрог нюз: Гешев два часа в посолството на САЩ. В петък щял да произнесе историческа реч . 6| 2706 |07.06.2023 Антикорупционен фонд: Последните 6 години има само една осъдителна присъда - на Десислава Иванчева . 3| 3136 |06.06.2023 Адм. Ефтимов: Депутатите решават дали ще дадем на Украйна ПВО-системи и щурмови самолети . 4| 2853 |05.06.2023 Демерджиев: Спекулира се, че Христов е влязъл у нас със самолет. Никоя камера на летищата не го е заснела

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads