Реклама / Ads
0| 2793 |01.09.2022 НОВИНИ

Проливни валежи и гръмотевици основно в Западна България

.
Днес в почти цялата страна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и в часовете около и след обяд на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, по-интензивни главно в планинските райони в Западна и Централна България. Максималните температури ще бъдат между 25° и 33°.
 

През нощта срещу петък интензивни явления ще има на повече места в западната половина на страната. Вятърът постепенно ще се ориентира от север-североизток, ще бъде слаб, в Източна България - до умерен.

 

По Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици. В отделни райони има условия за по-интензивни явления. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26 - 28°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето преди обяд ще бъде към 2 бала, до вечерта ще се усили до 3 бала.

 

В планините още преди обяд ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Сутринта в отделни райони, а около и след обяд на много места, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. В масивите в Западна и Централна България има условия явленията да са интензивни. Ще духа до умерен вятър с южна компонента, но с развитието на купесто-дъждовна облачност ще има временни усилвания. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

 

В петък времето ще бъде облачно и с продължаващи валежи и гръмотевична дейност, вече в цялата страна. Остава и с висока вероятност за локални значителни количества валеж. Интензивни явления ще има привечер и през нощта срещу събота и в Източна България. Температурите ще продължат да се понижават и максималните ще са от 20 - 22° на места в северозападната част от страната до 28 - 30° на югоизток.

 

В събота валежите ще намалеят като обхват и интензивност, но облачността ще се задържи предимно значителна, а температурите - по-ниски от нормите за началото на септември. В неделя на места в Западна България отново е възможно да превали. Температурите слабо ще се повишат. В понеделник ще има променлива облачност, с по-голяма вероятност валежи в Западна и Централна България.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2803 |31.08.2022 Септември започва с валежи и гръмотевични бури . 0| 2896 |31.08.2022 Валежи и гръмотевици в Западна и Централна България . 0| 2630 |26.08.2022 Валежи в югозападните и източните райони . 0| 2871 |24.08.2022 И днес няма да мине без валежи и гръмотевици. Вземете чадър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads