Реклама / Ads
6| 3746 |25.09.2023 НОВИНИ

Северна Корея към президента на Южна Корея Юн Сук Йол: Човек с мозък като на боклук

.
Източник: БГНЕС
Северна Корея нарече президента на Южна Корея Юн Сук Йол „човек с мозък като на боклук“ и „дипломатически идиот“, тъй като го осъди, че е използвал реч на ООН, за да отправи предупреждение относно задълбочаващите се военни връзки на Севера с Русия.
 

Северна Корея в понеделник нарече президента на Южна Корея Юн Сук Йол „човек с мозък като на боклук“ и „дипломатически идиот“, тъй като го осъди, че е използвал реч на ООН, за да отправи предупреждение относно задълбочаването на Севера военни връзки с Русия.

 

В реч пред Общото събрание на ООН миналата седмица Юн каза, че Южна Корея „няма да седи със скръстени ръце“, ако Северна Корея и Русия се съгласят на оръжейни сделки, които биха представлявали заплаха за Юга. Пътуването на севернокорейския лидер Ким Чен Ун до Русия по-рано този месец, за да се срещне с президента Владимир Путин и да посети ключови военни обекти, породи международна загриженост относно възможния натиск от страна на Северна Корея да получи сложни ядрени и оръжейни технологии в замяна на попълване на запасите от конвенционални оръжия на Русия, изчерпани от война с Украйна.


„Марионетният предател Юн Сук Йеол, дори на 78-ата Генерална асамблея на ООН, злостно наклевети отношенията между (Северна Корея) и Русия“, каза в коментар официалната централна новинарска агенция на Северна Корея. Без да се занимава с притесненията относно възможна оръжейна сделка с Русия, KCNA каза, че е „съвсем естествено“ и „легитимно право“ за съседните страни да поддържат тесни връзки помежду си. „Очевидно е, че такъв човек с мозък като боклук не може да разбере дълбокото и огромно значение на развитието на приятелските отношения между (Северна Корея) и Русия“, каза KCNA. „Никой в света не би се вслушал в истеричния припадък на марионетката предател Юн Сук Йол, който носи само позорна лоша слава на „политически незрял“, „дипломатически идиот“ и „некомпетентен главен изпълнителен директор“.

 

Откакто встъпи в длъжност миналата година, Юн, консервативен бивш прокурор, се опита да укрепи военния съюз на Южна Корея със Съединените щати, предизвиквайки гневен отговор от Северна Корея.

 

Също в понеделник военноморските сили на Южна Корея и САЩ започнаха тридневни съвместни военноморски учения край източното крайбрежие на Корейския полуостров, за да подобрят съвместните си оперативни способности, според флота на Южна Корея. Северна Корея гледа на южнокорейско-американските военни учения като на репетиции за нахлуване и обикновено реагира със собствени ракетни тестове.

 

САЩ и Южна Корея предупредиха, че Русия и Северна Корея ще се сблъскат с неопределени последици, ако сключат сделки за трансфер на оръжия в нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, които забраняват всякаква търговия с оръжия със Северна Корея. Русия, постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, одобри тези резолюции на ООН.


В речта си пред ООН миналата сряда Юн каза: „Парадоксално е, че постоянен член на Съвета за сигурност на ООН, поверен като върховен пазител на световния мир, ще води война, като нахлуе в друга суверенна нация и ще получи оръжие и муниции от режим, който грубо нарушава резолюциите на Съвета за сигурност“. Юн каза, че ако Северна Корея „придобие необходимата информация и технология“, за да подобри своите оръжия за масово унищожение в замяна на предоставяне на конвенционални оръжия на Русия, това също би било неприемливо.

 

Северна Корея е известна с използването на груби нападки срещу лидерите на Южна Корея и САЩ. Той нарече предишните президенти на Южна Корея Ли Мюн Бак и Пак Гън Хе съответно „плъх“ и „проститутка“. Той описва бившия президент на САЩ Доналд Тръмп като „психически болен американски тъпак“ и нарича Барак Обама "маймуна", предаде БГНЕС.
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4621 |25.09.2023 НАП вдигна запори за милиони от фирми на Божков . 2| 3642 |25.09.2023 Нови атаки с дронове в Курска и Брянска области . 3| 4123 |25.09.2023 Слави Трифонов: По-вероятно Хекимян е проправял пътя на ГЕРБ в медийното пространство . 0| 4941 |25.09.2023 Христо Комарницки: Натали Трифонова щеше да има по-големи шансове от Хекимян

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads