Реклама / Ads
0| 4751 |22.06.2023 НОВИНИ

NEXT BASKET с ново финансиране преди началото на операциите си в България

.
NEXT BASKET с ново финансиране преди началото на операциите си в България
Фондът за дялови инвестиции изрази подкрепа към иновативния български стартъп, като му предостави финансиране само седмици преди старта на платформата в България.
 

NEXT BASKET с ново финансиране преди началото на операциите си в България
Фондът за дялови инвестиции изрази подкрепа към иновативния български стартъп, като му предостави финансиране само седмици преди старта на платформата в България
 

NEXT BASKET, българският стартъп, създаден през 2022 г., получи финансова подкрепа от фонда за дялови инвестиции Иновейшън Кепитъл. Това се случва непосредствено преди официалното стартиране на операциите на стартъпа в България и след като NEXT BASKET беше отличен с наградата "Компания на годината 2023" в категория „Start-up на годината“.

 

Със своята уникална визия, NEXT BASKET се стреми да преобрази eCommerce сектора не само в България, но и на глобално ниво. Компанията не предлага просто стандартно SaaS решение, а предоставя 360-градусова инфраструктура и допълнителни услуги за е-търговия, които помагат на онлайн търговците да се фокусират върху създаването и продажбата на продукти.

 

Маг. инж. Евгени Йорданов, Главен изпълнителен директор на NEXT BASKET, коментира: "Изключително горди сме от кредита на доверие, който Иновейшън Кепитъл ни гласува“.

 

"Финансирането, което получихме, е показателно за доверието в нашето амбициозно начинание и идва, както в резултат от усилията на нашия основател и визионер г-н Борислав Малинов, така и благодарение на работата на целия ни екип. Винаги съм казвал, че екипът стои зад всичко - ние сме си поставили за цел да революционизираме начина, по който функционира електронната търговия и не обещаваме неща, които не можем да изпълним“.

 

От Иновейшън Кепитъл добавят: “Впечатляващото в NEXT BASKET е размахът, с който управлението й работи и бързите темпове, с които преминават през началните препятствия. Платформата участва активно в следващата вълна от компании, които правят достъпа до електронна търговия за обикновения търговец по-лесен и евтин“.

 

От създаването си до момента, NEXT BASKET показва стабилен растеж. Във връзка с това, компанията разработва всестранна инвестиционна стратегия, която включва продължаване на външното финансиране и търсене на допълнителни инвеститори за своите планове за глобална експанзия.

 

За NEXT BASKET
NEXT BASKET е иновативен 360-градусов бизнес модел за управление на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5 в 1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново поколение, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и 125 платени и безплатни услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е основан през 2022 г. и към момента има над 70 служители. Официалният старт на продажбите се очаква през месец юли тази година.

 

За ИНОВЕЙШЪН КЕПИТЪЛ
„Иновейшън Кепитъл“ АД е фонд мениджър, управляващ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е от Фонд на фондовете („ФМФИБ“ ЕАД) да управлява ресурс от 19.3 млн. евро по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и допълнителен капитал от независими частни инвеститори в размер на 1.8 млн. евро.

 

За ФОНД НА ФОНДОВЕТЕ
Основната дейност на Фонд на фондовете е структурирането и управлението на финансови инструменти, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове, през програмния период 2014-2020. Дружеството управлява публичен ресурс в размер над 660 милиона евро и предлага на българския пазар широк диапазон от продукти за финансовия сектор, включително гаранции, фондове за дялово инвестиране и редица други.

 

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2703 |22.06.2023 Никола Минчев: Цветан Цветков отново ще е шеф на Сметната палата. Уволнението му е било изцяло политическо . 1| 2939 |20.06.2023 Опасен вирус: Засечен е случай на хеморагична треска във В. Търново . 1| 2694 |20.06.2023 Водната стихия в Турция: Порои отново предизвикаха наводнения на много места в страната . 0| 2628 |20.06.2023 Ново напрежение със Скопие. Престрелки между Радев и Ковачевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads