Реклама / Ads
3| 5289 |10.04.2014 НОВИНИ

Няколко формации се обединиха в Клуб "Патриотично действие"

.
За мен винаги е имало една партия и тя се е казвала България.Това заяви зам.-председателят на България без цензура Росен Петров по време на учредяването на Клуб "Патриотично действие".
 

В него се обединиха няколко патриотични формации, имащи за цел да се борят с демографската, икономическата и образователната катастрофи. Макар да съм зам.-председател на политическа сила, в клуба съм в качеството си на гражданин и офицер, каза Петров.

 Задачите на сдружението са много ясни, подчерта още Росен Петров. Основните политики, които са залегнали в идейната платформа на Клуб "Патриотично действие" са патриотизмът, човешкият капитал, социалното пазарно стопанство, редът и законността.

 Отстояване на националните интереси, консолидиране на усилията на организации и хора – единомишленици за спиране на разпада и запазване на българската идентичност, така формулира причината за създаването на новия клуб Красимир Каракачанов, председател на ВМРО. Според него в последните години има тенденции на разпад на държавността, липса на образование, на здравеопазване и на политика за преодоляване на редица проблеми.

 Членовете на клуба ще работят за това да има различни инициативи, с които да се опитат да променят мисленето на т.н. елити в държавата и в крайна сметка да се преодолее липсата на идентичност. Председател ще се избира на ротационен принцип, а през първите 6 месеца мястото ще заема проф. Петър Иванов, за координатор бе избран Юлиан Ангелов, организационен секретар на ВМРО.

 Клубът не е направен самоцелно, той е предизвикан от драматичните и трагични обстоятелства в обществото като демографската катастрофа, престъпността и корупцията, с които през последните 25 години България е достигнала дъното. Това бяха първите думи на председателя проф. Петър Иванов, който цитира и потресаващи данни и цифри. Но ние и сега не знаем какви са стратегиите в различни политики, а през последните 25 години правителствата превърнаха България в "шампиони" на Европа като най-бедната, най-болната, най-корумпираната държава с изчезващо население, продължи той. Затова всички тези партии, на които се дължат отчайващите резултати в следствие на тяхното управление, нямат право да участват във властта и управлението на България.

 Според проф. Иванов се забелязва и едно опасно профанизиране на патриотичната идея, тя се представя като спречквания между формации и се употребява от лидери с не добро здраве. Зад прокламираните ценности на патриотизма стоят децата, снахите и гардовете на членове от някогашното Политбюро, а те нямат намерение да излизат от властта, добави още проф. Иванов. Той каза, че първото, което планира да свърши Клуб "Патриотично действие", е да работи по национална доктрина, за да се знае накъде отива България.

 Доц. д-р Йордан Величков допълни, че според изследванията, преди 100 години българският етнос е бил над 7 млн., Сърбия и Гърция са наброявали малко над 3 млн. души. Сега България е над 4 млн., а другите две държави – над 10 милиона души. Кой доведе страната ни до това състояние и кой е виновен за тоталния срив през последните години – зададе риторичен въпрос доц. Величков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5044 |10.04.2014 Цацаров: Информациите за атентатора от Сарафово - далеч от истината . 13| 5264 |22.03.2014 След няколко часа: Спасен е варненецът, опитал да се самоубие . 35| 5701 |11.03.2014 Ваньо Танов: Разговорът ми с Борисов е сглобен от няколко различни срещи . 3| 6218 |20.02.2014 ДАНС разби банда българи, действала в няколко държави

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads