Реклама / Ads
56| 5014 |18.02.2021 НОВИНИ

Нямало повод цяла година премиерът да се яви в НС, смята Дариткова

.
bTV
Спекулация на опозицията е това, че премиерът не се появява в парламента. Нямало повод цяла година той да се изправи очи в очи с депутатите. Такова мнение изрази председателят на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова.
 

„Опозицията не спира да спекулира за всичко. По темите, по които БСП иска да види премиера Бойко Борисов в парламента, чисто правно няма как той да отговаря по тях. БСП си носят отговорност за действията. За мен те не познават правилата, по които функционира НС и няма как министър-председателят да отговаря за трагичния инцидент с 16-годишното момче. Премиерът не е идвал от година в парламента, защото исканията и питанията към него са били в разрез с Конституцията и правилата на парламента“, коментира тя в предаването „Лице в лице“ по bTV.

 

По думите й ГЕРБ не управлявали комфортно през изминалите четири години. Главна причина за това била COVID кризата и протестите, които са изразили недоволство срещу част от действията на властта. Дариткова отново повтори, че правилното решение е било да останат на власт.

 

„Водехме и непрекъсната битка с президентската институция", посочи Дариткова, визирайки рекордният брой вета от страна на Радев.

 

Шефът на депутатите на ГЕРБ определи като спекулация твърдението на Костадин Паскалев, че има скандал между министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев заради това, че колегата му Марияна Николова ще отговаря за изборите.

 

„Няма как Томислав Дончев да отговаря, защото той е участник в изборите. Това наложи избирането на друг отговорник. Най-вероятно настоящият вицепремиер Дончев ще бъде в кандидат-депутатските листи“, отговори тя.

 

Тя отказа да отговори дали Любен Дилов-син и Нойзи ще бъдат в листите на ГЕРБ, нямала достатъчно информация. Дариткова беше лаконична за това дали Борисов ще остане премиер, ако ГЕРБ спечелят изборите.

 

„Имаме вече ясни лица. Разбира се, г-н Борисов, аз, г-жа Караянчева, настоящият здравен министър ще бъде водач във Велико Търново, където преди водач беше Цветанов. От нас се очаква и освежаване на редиците. От гледна точна на професионална експертиза, имаме нужда от повече от юристи“, заяви д-р Даниела Дариткова.

 

Остава в сила заявката, че ГЕРБ няма да управлява в коалиция с БСП и ДПС, категорична беше тя.

 

„Вярваме, че макар и разделени, нашите партньори от „Обединени патриоти“ също ще влязат в парламента. С тях ще се търси диалог“, каза още депутатът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 3839 |12.02.2021 Сачева правила политика, не пропаганда. Нищо нямало да се срути след изборите . 25| 3455 |10.02.2021 Корнелия Нинова предлага: Един учебник за един клас в цялата страна с опростено съдържание . 9| 3262 |29.01.2021 Промяна във ваксинационния план. Имунизират в трета фаза цялата изборна администрация . 29| 8252 |28.01.2021 Валери Симеонов нямало да въди риби и жаби в язовир ”Овчарица”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads