Реклама / Ads
1| 4208 |22.06.2018 НОВИНИ

Нигерия би Исландия с 2:0

.
Отборът на Нигерия победи с 2:0 Исландия във втория мач на двата отбора от Група “D” на Мондиал 2018. И двете попадения паднаха през втората част и бяха дело на Ахмед Муса.
 

“Викингите” пропуснаха да се върнат в мача малко преди края на срещата, когато Гилфи Сигурдсон не успя да вкара от дузпа, отсъдена след поредна помощ от страна на ВАР.

 

Доволни от развитието на мача могат да бъдат и в Аржентина, които запазват реални шансове за класиране към елиминационната фаза, въпреки слабите си първи два мача и единствената си точка до момента. За целта гаучосите ще трябва да победят Нигерия в последния си двубой и да се надяват Исландия да не победи Хърватия в другата среща. Има вариант Лео Меси и компания да се класират напред дори и северняците да победят балканците, но тогава ще трябва да подобрят головата разлика на Исландия. В момента “викингите” са с - 2, а Аржентина с -3. В момента и двата тима са с по една точка.

 

Атаката на Исландия бе водена от Алфред Финбогасон и Йон Дади Бьодварсон. От задни позиции най-големите опасности идваха от Гилфи Сигурдсон и Биркир Бярнасон. На вратата пък отново бе направилият отличен мач срещу гаучосите Ханес Халдорсон, но този път не успя да бъде герой за тима си. 

 

Нигерия пък разчиташе на промяна в атака и Ахмед Муса и Келеши Инхаеначо бяха в нападение, за разлика от първия мач, когато останаха на пейката при първия съдийски сигнал. Виктор Моузес и Брайън Идову пък тормозеха исландците по двете крила.

 

Още във втората минута на срещата Исландия имаше шанс да открие резултата, но ударът от фал на Сигурдсон бе избит от вратаря Франсис Узохо в корнер. Три минути по-късно отново той бе на стрелкова позиция, но шутът му бе хванат от стража без проблеми.  

 

До края на първата част опасностите пред двете врати на практика липсваха. Единствено статичните положения предвещаваха нещо по-интересно, но в крайна сметка и те не доведоха до чисти положения за двата тима.

 

В началото на втората част резултатът бе открит от Нигерия. В 49-ата минута Виктор Моузес напредна по дясното крило и последва подаване към Муса в наказателното поле, който овладя отлично топката и с мощен удар я прати в мрежата.

 

Последва натиск на Исландия, който обаче не носеше желаните опасности пред вратата на съперника. Нигерия от своя страна действаше много опасно на контраатака.

 

В 73-ата минута Муса нацели горната греда над Халдорсон. Само 60 секунди по-късно обаче нападателят бе безгрешен. След като получи топката по лявото крило Муса нахлу в наказателното поле, освободи се от защитник, преодоля вратаря и направи 2:0.

 

Десетина минути преди края на срещата Исландия получи възможност да се върне в мача, след като ВАР отново се намеси. При едно влизане в наказателното поле на Финбогасон бе препънат от Ебуехи. Първоначално съдията посочи аут, но след сигнал от видео съдиите прегледа повторенията и посочи бялата точка. Зад топката застана Сигурдсон, но ударът му бе много неточен и отиде над вратата.

 

Пропускът обезкуражи Исландия и "викингите" не успяха да създадат нищо опасно пред вратата на нигерийците до края на мача. Африканците от своя страна можеха да стигнат и до трети гол с опасните си контраатаки, но пропуснаха, съобщава Спортал.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5185 |16.06.2018 Меси провали Аржентина срещу Исландия . 1| 5070 |21.02.2018 ”Боко Харам” отвлякоха 111 девойки в Нигерия . 0| 4604 |06.11.2017 Освободиха трима британски заложници в Нигерия . 0| 5093 |05.08.2017 Кучета предотвратиха самоубийствен атентат в Нигерия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads