Реклама / Ads
6| 2837 |23.02.2024 НОВИНИ

Никола Минчев: Важно е комисията за Нотариуса да бъде като прожектор и да осветлява различни аспекти на казуса

.
Никола Минчев, председател на Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариус Източник: Стопкадър: bTV
"Много е важно парламентарната комисия за Нотариуса да свети като един прожектор и да осветлява различни детайли, аспекти, ъгли на казуса, защото това прави много по-трудно замитането му от органите, които иначе са компетентни да разследват случая."
 

Това мнение изрази в ефира на предаването "Лице в лице" по bTV Никола Минчев, който беше избран за председател на Временната комисия за проверка на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса.

 

"Макар и да има покриване на информацията, за нас е важно да чуем в рамките на едно изслушване и конкретни насоки. Всичките лица, които сме изслушали до момента, ни дадоха такива носоки къде можем да задълбаем. Аз виждам, че у нашите гости, които изслушваме в комисията, има известно притеснение да казват публично имена без да посочват категорично доказателства. Но в крайна сметка ние получаваме идеи в кои преписки и документи да се заровим и да потърсим допълнителна информация. Например - какви преписки е имало образувани срещу магистрати в СГП", каза още Минчев.

 




По думите му понеже в случая наистина се налага разследващите да се саморазследват, затова е необходим и страничният поглед, какъвто предоставя временната комисия.

 

"Групата на Петьо Еврото е свързана с тази на Нотариуса. Има публично изнесени данни, че Любена Павлова, бивша съпруга на Пепи Еврото, е имала пълнопомощно от Нотариуса да сключи сделка сама със себе си. Това показва много сериозна връзка", допълни той.





На въпрос дали ще разпитва Сарафов, депутатът бе категоричен, че това ще се случи.

 

Запитан възможно ли е меморандумът, предложен от ПП-ДБ на ГЕРБ, да предизвиква такъв гняв, народният представител изтъкна, че в текста няма нищо скандално.

 




"Ние търсим добри резултати. Искаме да има стабилно и успешно управление на страната. Не може да има остра комуникация през медиите, а трябва да има добре балансиран разговор. Комуникационната страна на нещата, не мисля, че е най-съществената. Най-важното, върху което трябва да се фокусираме, е съдържанието на документа. Съдържанието на документа - това, което очевидно напряга ДПС - е, че те не са споменати в текста. Той урежда управлението между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Изрично е записано в този меморандум, че не следва да се използват плаващи мнозинства, за да се прокарват определени интереси. Това напряга ДПС", смята той.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 2637 |23.02.2024 От МВР се хвалят: Над 3 млн. лв. са постъпилите средства от наложени наказания за последната седмица . 2| 2611 |23.02.2024 Зеленски и датската министър-председателка подписаха двустранно споразумение за сигурност /ВИДЕО/ . 2| 2983 |23.02.2024 Верижна катастрофа на АМ "Тракия", 5 коли се удариха в изпреварващата лента . 4| 3961 |23.02.2024 Депутатите решиха за АЕЦ "Козлодуй" и НПК, проведе се парламентарен контрол /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads