Реклама / Ads
8| 2709 |04.06.2023 НОВИНИ

Никола Стоянов: Успяхме двойно да намалим инфлацията

.
Източник: БГНЕС
”Успяхме двойно да намалим инфлацията. За май тя ще бъде със сигурност под 10%. Това е успех на служебното правителство. Оставяме икономиката в много по-добро състояние, отколкото я заварихме. В момента няма икономическа криза.”
 

Това заяви пред NOVA служебният министър на икономиката Никола Стоянов.

 

"Вижда се, че неувереност при съставянето на редовен кабинет. Познавам трима или четирима от предложените министри, а те са експерти. Предложеният за министър на икономиката Богдан Богданов в момента е част от моя екип, положителен сигнал е, че той е предложен, надявам се да има приемственост", заяви той. И категорично отхвърли държавният глава да се е месил в работата му.

 

По думите му самият той в МИ е заварил угнетени хора, незаконни уволнения, разпокъсаност и стрес.

 

"С Богданов се работи добре. Успяхме по цивилизован начин и с прозрачни конкурси да работим спокойно. Надявам се да продължи тази линия. До момента в комуникацията ни съм забелязал, че държи на същите приоритети - да привлечем инвестициите. Възможно е да се реализира редовно правителство, но докато няма гласуване, си изпълнявам задачите с максимално усърдие", отбеляза Стоянов. И настоя депутатите да приемат Закона за таван на надценките.

 

"Това е една административна мярка, премерен непазарен инструмент. Става дума за 17 продуктови категории с по един артикул. Те ще бъдат с максимална надценка от 10%. Посланието е, че в тези високи цени, да осигурим на хората поне по един продукт на поносими цени от тези продуктови групи. Цената на млякото за месец и половина е спаднало с 12% като суровина. "Ел Би Булгарикум" купува само българско мляко и то от малки производители, при тези изкупни цени, продава на много евтини цени и реализира печалба", посочи той.

 

Според него никой от служебния кабинет не е очаквал управлението им да продължи толкова дълго.

 

"Липсата на предвидимост беше най-трудното в работата ни", подчерта министърът. И разкри, че служебният кабинет е смятал да предложи бюджет с дефицит от 3%, но идеята им не са били приети от партиите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 3295 |04.06.2023 Николай Стайков: Интервюто с Л. Павлова е важно, защото то показва, че има корупционно влияние в съдебната система . 8| 3008 |02.06.2023 Николай Денков: С ГЕРБ си нямаме доверие, но на Габриел гласувам такова . 2| 3764 |30.05.2023 Николай Стайков: ”Осемте джуджета” е мрежа за нерегламентирано, паралелно влияние в съдебната система . 11| 2570 |25.05.2023 Димитър Стоянов: Не са изпращани български военнослужещи в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads