Реклама / Ads
2| 6514 |18.09.2019 НОВИНИ

Д-р Николай Михайлов: Случилото се в БНР е след инструктаж

.
Д-р Николай Михайлов
Грешка е да се мисли, че случилото се в БНР е минало без инструктаж. Това, което стана в „Хоризонт“, е някакъв етапен максимум на тази глупост. То е не нещо извънредно, а нещо, което сме живели. Сега го направиха по начин, който може да бъде описан като близък до шедьовъра.
 

Това, заяви пред БНР психиатърът и богослов д-р Николай Михайлов.

 

„Силвия Великова е безспорен професионалист. Тя има компетентност в съдебния ресор, което плаши тези, които упражняват властта в България и особено в етап, в който официалната репресивна власт – прокуратурата, ще трябва да избере свой лидер. Това във всички случаи е много особена ситуация. Ситуация едновременно на гузност, на агресия, едновременно на много голяма глупост“, обясни той.

 

Според д-р Михайлов Силвия Великова беше отстранена от ефира, защото оспорва компетентността на единствения кандидат за главен прокурор Иван Гешев.

 

„Тези хора обаче са надарени с творческа глупост. Да спреш програмата и да се заплетеш в лъжи след това, от самия връх на администрацията до последния човек, който се оказа в случая ням (техническото лице, „извършило профилактиката“) - всички демонстрираха завидна глупост. На тези хора не бива да бъде поверявана обществена институция от такъв тип. Това само по себе си е скандал“, коментира психологът и добави:  „Това са хора, които нямат нито човешка, нито професионална зрялост. Те са срам за институциите, които оглавяват. Ще трябва да изберете похватите на съпротивата“.

 

Според д-р Михайлов от работещите в БНР зависи дали генералният директор ще подаде оставка. „Аз мисля, че накрая Бойко Борисов, в неговия стил, ще се освободи от тях. Ще се получи нещо като двойна победа“.

 

Откъде са се взели такъв тип ръководители, попита д-р Михайлов и сам отговори: „От тази власт, която не може да повлича след себе си нищо друго, освен такъв тип хора“. По думите му сме омагьосани да бъдем посредствени.

 

„Тази страна се управлява посредствено. … Една власт, която сама по себе си е деградирана, не носи със себе си нито човешка, нито професионална зрялост, за да бъде уважавана. Тази власт деградира отгоре до долу българската публичност и спорадично се решава на безобразие като това. Това безобразие обаче не е единично, то е елемент от един букет от безобразия – започна се от енигмата, наречена хакери, мина се през тази гротеска, наречена шпиони от средите на русофилите, за да манифестира нищетата на българската евроатлантическа солидарност“, каза още той.

 

Д-р Николай Михайлов се усъмни в качествата на Иван Гешев да ръководи тази институция. „Самата власт не може да си позволи прокуратурата да попадне в независими ръце. Това е просто като бял ден. Прокуратурата е във всички случаи орган на репресия и орган за контрол над българската публичност. Това е една перманентна заплаха за съдебен произвол“, добави мнението си той.

 

Демократичните промени трябва да се водят качествено, иска се ценз, такт, въображение и свобода от това, срещу което уж се борим, но което възпроизвеждаме  стилистически, каза в заключение д-р Николай Михайлов пред „Хоризонт“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5057 |12.09.2019 Прокуратурата извади на показ докладната записка открита при обиска в Николай Малинов . 39| 7755 |11.09.2019 Николай Ненчев: Възможно е президентът да е замесен в шпионския скандал . 18| 6004 |12.09.2019 Николай Малинов: Атаката срещу ”Русофили” клати властта . 19| 6679 |11.09.2019 Обвиненият в шпионаж Николай Малинов: Не съм получавал пари от Малофеев, обиден съм на Цветан Василев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads