Реклама / Ads
25| 4309 |13.05.2021 НОВИНИ

Николай Младенов не каза той ли е красивият и умен кандидат за президент на ГЕРБ

.
Името на Николай Младенов било спрягано за какво ли не, но това са ”сметки без кръчмар”, според него. В ГЕРБ имало достатъчно хора, които отговарят на описанието ”умен красив, с добро име на Запад”. Така общо взето Николай Младенов не отговори той ли е кандидатът на Борисов за президентските избори през есента. Името му беше спрягано и преди време като евентуалният проектопремиер на ГЕРБ. За такъв бе посочен Даниел Митов впоследствие.
 

"Чувам се с всички, не само с господин Борисов. Последният ми разговор с него бе около изборите, може би. Коментирахме кампанията и това, което се случва от тук нататък. Не бяха направени достатъчно опити в рамките на последното Народно събрание да бъде излъчено правителство. Това щеше да е добър вариант - ГЕРБ излиза в опозиция. Трябваше да се направи опит, за да се избегнат избори. В Израел за последните четири години минаха през четири избора и всичко това заради неспособност да се формира управление. Горещо се надявам България да не върви по този път. Не съм проверявал дали ми е "размразено" членството в ГЕРБ. Нямам политическа активност в момента. В България съм на почивка", обясни Николай Младенов.


Бившият координатор на ООН за Близкия Изток посочи, че една от основните задачи пред служебния кабинет е организацията на изборите в чужбина. Важно е да има разяснителна кампания за машинния вот и да се уточни въпросът с поддръжката на машините, за да не се стигне до оспорване на резултата. Младенов отсече - не трябва да има никаква разлика между сънародниците ни зад граница и тези у нас.  


Имало нужда според Младенов от приемственост в областта на външната политика и по отношение на отбраната. Неотложни задачи пък стояли в контекста на Плана за възстановяване, подготовката за влизането на страната ни в Еврозоната. Важна е нуждата и от противоепидемични мерки. 


Младенов отсече - това правителство трябва да успокои страстите малко. 


Спряганият за премиер и кандидат-президент Младенов заяви още, че изнесеното от Светослав Илчовски и Павел Славчев на последните заседания на Комисията за ревизия на управлението трябва да бъде проверено от съответните компетентни органи. 


А иначе ГЕРБ оставяла държавата в добро състояние. Младенов се надявал служебният кабинет да види финансово стабилна държава, с добре подготвени планове за европейски инвестиции, добра отбранителна и външна политика.


"Разбира се - страстите са високи. Има много сериозен протестен вот срещу ГЕРБ, има много сериозен вот и за ГЕРБ. Ще има емоции, но се надявам горещо, че страстите ще се овладеят и няма да позволят на преден план да избие разрушителната сила на омразата и разделението. Това е опасно. Говоря от опита си в Близкия изток", отсече още Младенов.


ФрогНюз припомня, че вариантът Младенов да бъде издигнат за премиер бе споделен под сурдинка, представен за одобрение на американските партньори. Бе определен като единственият спасителен, който да осигури запазване на властта. В пространството го наричаха “кукла на конци”, а кампанията в негова полза в някои медии отвъд океана течеше в началото на януари. Похвални статии по негов адрес имаше в “Ню Йорк Таймс”.


Стана ясно още, че Младенов бил предложен лично от Антонио Гутериш да бъде назначен за посредник на ООН в Либия, но той отказал. Мотивът - лични и семейни причини. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 7396 |12.05.2021 Ревизори: Комисията по ревизия показа, че Борисов има много какво да крие . 4| 3468 |12.05.2021 Николай Николов настоява за спешна сесия по сигурността в София . 32| 7097 |12.05.2021 Пламен Абровски, ИТН: Комисията по ревизия показа как се променят закони, за да се узаконят определени неща . 51| 6275 |12.05.2021 Николай Ненчев атакува Радев и новия служебен премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads