Реклама / Ads
8| 6081 |01.06.2021 НОВИНИ

Николай Радулов: Абсолютно сигурно е, че са подслушвани политици

.
Николай Радулов Източник: БГНЕС
Абсолютно сигурно е, че са подслушвани политици. Аз съм подслушван. Голяма част от участниците в протестите - също. С мен се срещаха колеги, които ме предупреждаваха, че са заведени дела за връзки с лица от чужбина, които се опитват да свалят по незаконен начин властта - вероятно са имали предвид господин Божков. Поради тази причина, тъй като става дума за неконституционен опит за промяна на управлението, голяма част от всички, които участвахме там, бяхме наблюдавани.
 

Това заяви в предаването "Алтернативата" експертът по сигурност и кандидат за депутат от "Има такъв народ" проф. Николай Радулов.


Според него може да е имало и процесуално дело, за което не знаят. Не е ясно кой е слушал, но тези, които са задали тона, са били сигурни, че Божков няма общо, смята още Радулов. 


По думите му технологията на подслушването е проста - лицата на-вероятно да намерили място в разработката или делото пименно. 

 

"Заявителят (ДАНС, МВР, ГДБОП) е направил искането, което е отишло в съд. Той издава разрешението и ръководителят на службата, която експлоатира СРС (председателят на ДАТО и ДАНС) издава заповед и започва подслушването, проследяването и каквото се сетите", обясни Радулов. 

 

Съществува и възможност за отдалечен достъп: "Тоест службата, която подслушва, е ДАТО, но тъй като става въпрос за дело от особена важност като тероризъм, подготовка за убийство, сваляне на законно избрано правителство, става отдалечено подслушване с акаунт", каза още проф. Радулов. 

 

По думите му оперативният работник има право само да слуша разговора. Това се прави, защото идеята е, че ако тези, които участват в разговора, кажат "сега ще подготвим бомбата за взрив", да може се действа веднага.

 

"Но в същото това време върви запис в Държавната агенция "Технически операции". Няма СРС без запис. На края на срока може заявителят да твърди, че не е необходимо да се създава доказателството средство и тогава записите трябва да бъдат унищожени до 2 седмици", обясни той. 

 

Радулов бе категоричен - ако се окаже, че записите са унищожени, това разкрива че е имало подслушване. 

 

Кадровите промени в ДАНС Радулов определи като “добро начало” по отношение на ръководството на службата. Не е обаче достатъчно.

 

"Законът на ДАНС е така променен, че за да станеш председател, трябва да имаш 12 години стаж. По времето на Пеевски стажът беше 8 години, защото точно толкова имаше той, а неговите заместници можеха да бъдат избрани при 3 години и половина. Ставаше дума за конкретни хора", посочи проф. Радулов и допълни - смените в ДАНС са с хора от същото управление на ГЕРБ.

 

“Бъдете сигурни, че в ДАНС до средно ниво в последните години са свързани по един или друг начин с ГЕРБ. И за МВР е същото", добави още той.

 

По думите му служебното правителство трябва да бъде много внимателно, когато назначава някого на ключова длъжност. Радулов бе категоричен, че следващо правителство трябва да провери дали ДАНС е подавала доклади за проблеми в икономиката и енергетиката, има ли информация и анализи на “Турски поток”, че се строи от близки до Путин фирми и че за охрана отговарят компании в Кремъл.

 

"Ако няма дела, тази хвалба как се работи срещу руските шпиони, ми звучи като прикритие на руските шпиони", категоричен е експертът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4159 |30.05.2021 Николай Милчев: Митко с чорапите и държавата с чорапа на главата . 9| 3926 |15.05.2021 Николай Младенов: Войната е на три фронта . 5| 6727 |14.05.2021 Проф. Николай Габровски: Владимир Каролев има тежки травми на много органи . 25| 4335 |13.05.2021 Николай Младенов не каза той ли е красивият и умен кандидат за президент на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads