Реклама / Ads
2| 16882 |13.12.2021 НОВИНИ

Радулов: Прокуратурата преувеличава, но вероятно методите на Борисов в ГДБОП са същите

.
Допускам, че прокуратурата преувеличава истината, но методите по време на Борисов все още са на мода и се използват в ГДБОП. Много се надявам полицаите да не са оказвали натиск върху прокурори. Имам едно наум по отношение начините на действие на ГДБОП. Този, който сега го ръководи е близък приятел на предишния. Стария похват на действие с намеци и заплахи, вероятно продължава да действа. Свързаните със статуквото и силовите методи трябва да бъдат отстранени.
 

Това заяви пред bTV проф. Николай Радулов, депутат от "Има такъв народ". 

Коментарът му идва на фона на скандалите и напрежението между ГДБОП и прокуратурата заради разследването на схемите със строителството на АМ "Хемус". 

 

"Гешев вече доста продължително време пред очите на всички ни отказва да образува дела. Това беше очевидно по изборите. Това не е държание на прокуратурата. Гешев е този, който командва и той дава тона. Това доведе до отказа на Бойко Рашков да направи съвместен щаб между МВР и обвинението. Странно бе това, че ДАНС направи такъв съвместен орган. Питам се дали не бе недостатъчно влиянието на господин Рашков да не позволи това да стане. Няма логика в това МВР да откаже да работи с прокуратурата, а ДАНС да подпише договор за съвместна дейност, при положение, че няма разследващи права", посочи още Радулов. 

 

По думите му ръководството в службата не е било сменено - назначенията са временна мярка и е нужно редовното правителство да се заеме. 

 

Според него противоречия между държавния глава Румен Радев и кабинета “Петков” няма да има нито сега, нито в бъдеще. 

 

“Хората се измориха от това, че са управлявани от служебно правителство. Сега се надяват във всички области да има подем, който според мен ще се постигне чрез състезанието между отделните министерства, каквото смятам, че ще има”, посочи още Радулов. 

 

Той смята, че редовното правителство на Кирил Петков ще изкара пълния си мандат. 

“Това правителство ще изкара максимално дълго и ми се струва, че ще има пълен мандат. Възможно е да има персонални промени, но правителството ще работи добре. Наличието на сериозни експерти във всяка област, парламент, който има амбиция да играе ролята на законодател и представител на народа, който да контролира правителството, ме карат да смятам, че това е основа за дълъг мандат”, посочи Радулов. 

 

“Няма такова нещо като “нулева корупция” където и да било. Такава ще има. Въпросът е хората да я чувстват по възможно най-незасягащия ги начин. Има едно ниво на допустимост във всичко, което ако се надхвърли, трябва да започнем да се борим. И корупцията има граници, които могат да се изтърпят”, допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5192 |13.12.2021 Рашков: Проверяваме Борисовата спалня, но не като прокуратурата. Получих заплахи - питайте ГЕРБ . 10| 3088 |13.12.2021 Гешев искал да работи в синхрон с МВР, а не да се води война срещу прокуратурата . 7| 4922 |13.12.2021 Николай Радулов: Покуратурата е давала устно задачи на ГДБОП, за да не остават следи по проследяване . 26| 5029 |13.12.2021 Христо Иванов: Прокуратурата трябва да се реформира. Сега

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads